chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  10 oktober Werelddag Geestelijke Gezondheid. Samen Veerkrachtig

  Looptijd: 1 okt 2018 tot 10 okt 2018

  Op 10 oktober vindt voor de vierde keer de Werelddag Geestelijke Gezondheid plaats.

  We staan dan stil bij de geestelijke gezondheid van onszelf en van anderen. Dat doen we doorgaans veel te weinig. Daarom organiseert de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) de tiendaagse Samen Veerkrachtig van 1 tot 10 oktober. Ook dit jaar staan er lezingen, workshops, concerten en cursussen over stresshantering en positief denken op het programma.

  Veerkracht
  Enkele cijfers: wereldwijd zijn er meer dan 300 miljoen mensen met depressieve gevoelens, 264 miljoen anderen kampen met angststoornissen. En de cijfers stijgen jaar na jaar. Daarom is het belangrijk om veerkracht te hebben. Veerkracht heb je nodig om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kunt je veerkracht zelf trainen door erover te praten en voldoende te bewegen.

  Veertocht
  Nieuw dit jaar zijn de veertochten, een al of niet fikse wandeling die je veerkracht opkrikt. Naast wandelen kun je natuurlijk ook fietsen, steppen, kanovaren of steltlopen. Zolang je maar beweegt, want dat is goed voor de geestelijke gezondheid. Van de (Te) Gekke bomen-wandeling in Oostende tot de CO2-bossen Oost Route door het Nationaal Park Hoge Kempen in Genk, je vindt een veertocht in elke provincie.

  VVGG heeft een Gids voor veertochten uitgebracht, met tips voor organisatoren van een veertocht. Je vindt de gids bij het pasklare materiaal.
  Het Veertochtboekje voor individuele gebruikers zal eind september online beschikbaar zijn. Hou deze site dus in de gaten.

  Surf naar www.samenveerkrachtig.be voor meer informatie over de Werelddag. 

   

  Campagnemateriaal