chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  20 kaarsjes voor Erfgoeddag. Tel mee af naar 24 en 25 april

  Looptijd: 8 apr 2021 tot 25 apr 2021

  De 20e editie van Erfgoeddag op zaterdag 24 én zondag 25 april wordt ongetwijfeld bijzonder. Niet alleen door de strenge coronamaatregelen, maar – vooral – door de kwaliteit van het aanbod.

  Wat is er te doen?
  Benieuwd naar het programma? Surf dan snel naar de website Erfgoeddag.be. Daar vindt u een overzicht van de 600 activiteiten die plaatsvinden bij 800 archieven, musea, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen en andere erfgoedorganisaties. Alles samen goed voor een gevarieerd programma dat nog altijd in beweging is. Hou de website in de gaten voor de meest recente updates. Stel uw eigen activiteitenoverzicht samen en vergeet vooral niet te reserveren! 

  Een dikke pluim voor alle organisatoren
  Zoals u weet, heeft de pandemie ook vandaag nog een grote impact op de voorbereidingen van Erfgoeddag. Een reden te meer om dit jaar extra trots te zijn op alle deelnemende organisaties. Zij zetten tal van 'alternatieve' - lees: coronaveilige - activiteiten op touw die u mee naar buiten nemen of die u, veilig vanachter uw telefoon- of computerscherm, Erfgoeddag laten beleven.

  Musea en andere tentoonstellingsplekken blijven open en kunnen dus iets makkelijker een activiteit in een veilige context aanbieden. Activiteiten die niet konden worden aangepast aan de huidige coronamaatregelen, zijn afgelast. Faro stelde ook een handige gids samen, boordevol tips en aanbevelingen.

  Wedstrijd: waarheid of leugen?
  Speciaal voor de 20e editie van Erfgoeddag nodigen we u uit om in uw geheugen te duiken. In de laatste twintig dagen voor Erfgoeddag verschijnt er dagelijks een nieuwe stelling op erfgoeddag.be. Deze stellingen komen van de erfgoedorganisaties die Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel de afgelopen twintig jaar mee hebben georganiseerd. Is de stelling waar of niet waar? U kunt elke dag opnieuw uw kans wagen en een mooie prijs in de wacht slepen. Succes!

  Meer informatie
  U vindt alle informatie op Erfgoeddag.be.