chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  20ste Erfgoeddag op 25 en 26 april 2020 in het teken van 'De Nacht' uitgesteld

  Looptijd: 25 apr 2020 tot 26 apr 2020

  Erfgoeddag 2020 kan niet doorgaan omwille van het coronavirus. Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van 'De Nacht', niet tevergeefs. We hernemen het thema van de voorziene feesteditie tijdens Erfgoeddag 2021 op 24 en 25 april.

  Op zaterdag 25 en zondag 26 april 2020 viert Erfgoeddag zijn 20ste verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding.

  Van tweedaagse naar Erfgoeddag en terug
  20 in 2020. Zoveel jaar bestaat het jaarlijkse feest van de cultureel-erfgoedsector al. Wat begon als een tweedaagse, een Erfgoedweekend, evolueerde al snel naar een Erfgoeddag. Met ‘De Nacht’ als leidraad en bindmiddel slaan we speciaal voor deze editie een mooie brug tussen zaterdag en zondag, tussen 25 en 26 april 2020.

  900 activiteiten
  De twintigste editie van Erfgoeddag belooft een echt feest te worden. Momenteel staat de teller op bijna 900 gratis activiteiten. Het thema 'De Nacht' spreekt tot de verbeelding. Dat vertaalt zich in een bijzonder rijk en divers programma, met vertellingen voor jong en oud, een spel tussen licht en donker, nachtelijke wandelingen, wondere schaduwen, nachtfotografie, mysteries en veel meer.

  Alle activiteiten zetten het rijke roerend en immaterieel erfgoed op een originele manier in de kijker. 'De Nacht' biedt een nieuwe invalshoek om het publiek te verrassen. Zet dus zaterdag 25 én zondag 26 april in uw agenda.

  Vanaf 25 maart vindt u alle activiteiten op www.erfgoeddag.be. Erfgoeddag is een organisatie van FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.