chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Toegang tot CRAB

  Overheidsinstanties (taken van algemeen belang)

  Overheidsinstanties kunnen voor hun taken van algemeen belang het CRAB kosteloos gebruiken. De gebruiksvoorwaarden werden vastgesteld in twee uitvoeringsbesluiten van het GDI-decreet.

  Overheidsinstanties kunnen de CRAB-data bekomen via de Downloadtoepassing. De data kunnen aangesproken worden via de webdiensten.

  Publieke toegang (hergebruik)

  Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of groepering kan onder de licentie “Gratis open data licentie Vlaanderen v1.0” het CRAB kosteloos gebruiken.

  Als enige gebruiksvoorwaarde geldt een naamvermeldingsplicht van data en eigenaar bij het doorgeven of bekendmaken (publiceren, …) van de gegevens. Concreet komt het erop neer dat je steeds ‘Bron: Informatie Vlaanderen’ vermeldt. Alle voorwaarden kunnen nagelezen worden in de “Gratis open data licentie Vlaanderen”.

  De CRAB-producten worden op twee manieren ter beschikking gesteld:

  Zonder registratie

  De gepredefinieerde producten kunnen zonder registratie gedownload worden. Dit zijn producten die de adressen bevatten voor gans Vlaanderen, deze worden elke dag geüpdatet. De gebruiker kan het dataformaat kiezen (productafhankelijk).

  Met registratie

  Voor een product op maat dient de gebruiker zich te registreren. Er kan dan een keuze gemaakt worden tussen een volledig of een verschilbestand en dit voor een gekozen versnijding (Vlaanderen/provincie/gemeente) en in een gekozen formaat. Dit product wordt voor de gebruiker on-the-fly aangemaakt en klaargezet.

  Merk op:

  Hoewel de CRAB-gegevens op zich niet beschouwd worden als privacygevoelige gegevens, zal door het koppelen met andere privacygevoelige gegevens de gebruiker zich moeten conformeren aan de privacywetgeving. 

  Bekijk de Modellicentie gratis hergebruik