chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Interpretatie VPS: 35-dagen regel bij tegemoetkoming voor moeilijk bereikbare werkplaatsen

  Interpretatie bij art. VII 10Obis

  Vraag:

  Geldt de 35-dagenregel van artikel VII 15 (de onderbreking van de ambtsuitoefening die langer duurt dan 35 werkdagen heeft voor gevolg heeft dat de betaling van de toelage vanaf de eerste dag van de afwezigheid wordt stopgezet) ook voor de dagelijkse tegemoetkoming voor moeilijk bereikbare werkplaatsen ?

  Antwoord:

  Neen.

  Het forfaitair bedrag op maandbasis van artikel VII 100 kan niet worden toegekend aan personeelsleden die slechts enkele malen per maand verplaatsingen moeten doen naar hun vaste werkplaats met hun eigen wagen wegens het late uur of wegens de frequentie van het openbaar vervoer. Alhoewel nergens strikt bepaald, gaat men ervan uit dat een personeelslid ongeveer 15 keer per maand de verplaatsing moet doen om op de tegemoetkoming aanspraak te kunnen maken.

  De lijnmanager kan beslissen dat aan een personeelslid dat bij gebrek aan dienstvervoer af en toe (dus minder dan 15 keer per maand) met een eigen motorvoertuig naar de moeilijk bereikbare werkplaats komt, een dagelijkse tegemoetkoming toegekend wordt ten bedrage van 1/20 van de volledige kostprijs van een maandtreinkaart 2de klas voor dezelfde afstand.

  De 35-dagenregel is hier zonder voorwerp aangezien voormelde toelage van 1/20 per dag toegekend wordt. Indien men de verplaatsing niet maakt, is er voor deze dag ook geen toelage.