chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Interpretatie VPS: uitbetaling opgespaard verlof

  Interpretatie bij art. XI 7

  Vraag:

  Hoe kan het opgespaard verlof dat moet uitbetaald worden aan de erfgenamen van het overleden personeelslid worden betaald en aangegeven aan de RSZ (dmfa)?

  Antwoord:

  Het uitbetaalde bedrag zal op de RSZ-aangifte worden vermeld van het laatste kwartaal van tewerkstelling van het overleden personeelslid. De aangifte gebeurt onder code 04 (premies) zoals ook een verbrekingsvergoeding en niet onder de code 01 (lonen).

  Motivering:

  Het is noodzakelijk de aangifte te doen als premie (code 04) omdat het onmogelijk is de uitbetaalde bedragen aan te geven onder de code van de lonen (01). Er kunnen immers geen dagen meer worden aangegeven. Het opgespaarde verlof waarvoor uitbetaling gebeurt, stemt overeen met het "enkel" vakantiegeld (= vakantiegeld voor gewerkte dagen).

  De gewerkte dagen waarvoor nu een bedrag aan de erfgenamen wordt uitbetaald (enkel vakantiegeld) zijn reeds op de (vroegere) RSZ-aangifte vermeld (voor aangifte van het "gewone" loon voor die dagen), zodat dit geen 2de keer (2 keer dezelfde arbeidsdagen aangeven) kan gebeuren.

  naar boven