chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Interpretatie VPS: echtscheiding en verdubbeling verlof voor bijstand aan een zwaar ziek kind

  Interpretatie bij art. X 34 §1

  Vraag:

  Een personeelslid woont uitsluitend en effectief samen met 1 kind dat jonger is dan 16 jaar. Wanneer het kind zwaar ziek wordt, vraagt het personeelslid 24 maanden voltijdse loopbaanonderbreking aan voor bijstand aan het zwaar zieke kind. De echtscheiding van het personeelslid werd door de rechter echter nog niet definitief uitgesproken. Aldus bepaalt het gezinssamenstellingsattest dat het personeelslid officieel nog steeds gehuwd is.
  Kan het betrokken personeelslid een ander document gebruiken om aan de RVA te bewijzen dat het uitsluitend en effectief samenwoont met het kind waarvoor ze 24 maanden voltijdse loopbaanonderbreking aanvraagt? 

  Antwoord:

  Ja

  Motivering:

  In haar schrijven van 13/06/2008 stelt de RVA dat een uittreksel van de gezinssamenstelling als algemeen bewijs wordt gevraagd. Indien dit uittreksel echter geen uitsluitsel geeft omtrent de voormelde voorwaarde kan een ander bewijs ingediend worden, zoals onder andere een kopie van een uittreksel uit het rijksregister, een attest van woonstverlating opgesteld door de politie, etc.

  naar boven