chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Analyse van het KB van 19 december 2014 houdende regeling van de cumul van onderbrekingsuitkeringen, in het kader van loopbaanonderbreking, met overlevingspensioen

    • Toepassingsgebied: statutaire en contractuele personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid
    • Inwerkingtreding: 1 februari 2015
    • Inhoud:

    Cumulatie overlevingspensioen en onderbrekingsuitkeringen

    Een personeelslid dat thans een overlevingspensioen ontvangt en loopbaanonderbreking wenst op te nemen (ongeacht het stelsel) heeft geen recht op de onderbrekingsuitkeringen die aan de loopbaanonderbreking gekoppeld zijn. Een cumulatie van een  onderbrekingsuitkeringen met een overlevingspensioen is immers wettelijk gezien niet mogelijk (art. 23 van het KB van 7 mei 1999 (statutair personeel) en art. 14 van het KB van 2 januari 1991 (contractueel personeel).

    Het KB van 19 december 2014 voert een afwijking op de hoger vermelde cumulatieregeling in. Vanaf 1 februari 2015 zal een personeelslid dat recht heeft op een overlevingspensioen en loopbaanonderbreking wenst op te nemen (ongeacht het stelsel) gedurende een eenmalige periode van maximaal twaalf al dan niet opeenvolgende kalendermaanden de onderbrekingsuitkeringen die verbonden zijn aan de loopbaanonderbreking kunnen cumuleren met een overlevingspensioen. Deze periode van twaalf maanden wordt verminderd met het aantal maanden waarin een personeelslid uitkeringen in het kader van ziekte, invaliditeit of onvrijwillige werkloosheid cumuleerde met een overlevingspensioen.

    Vanaf de dertiende maand kan het personeelslid zijn loopbaanonderbreking verderzetten, maar verliest zij/hij wel haar/zijn recht op onderbrekingsuitkeringen.

    Gelijkstelling met dienstactiviteit

    Een personeelslid dat afwezig is als gevolg van verlof voor loopbaanonderbreking bevindt zich tijdens de afwezigheid in de administratieve toestand dienstactiviteit (art.  29, §1 VPS). Verliest of ziet een personeelslid af van de onderbrekingsuitkeringen verbonden aan de loopbaanonderbreking, dan wordt de afwezigheid automatisch met non-activiteit gelijkgesteld. Het personeelslid moet hierdoor het werk onmiddellijk hervatten of indien mogelijk een ander verlof opnemen.

    Verliest het personeelslid zijn onderbrekingsuitkering omdat deze vanaf de dertiende maand wettelijk gezien niet langer met een overlevingspensioen gecumuleerd kunnen worden, dan mag het personeelslid in afwijking van het hoger vermelde de loopbaanonderbreking verderzetten en wordt de afwezigheid met dienstactiviteit gelijkgesteld (samenlezing van artikel X 39 VPS met art. 24 van het KB  van 7 mei 1999 (statutair personeel) en art. 14 van het KB van 2 januari 1991 (contractueel personeel).