chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ons GIS-aanbod

  De webdiensten in het GIS-aanbod worden onderverdeeld volgens het doel ervan, aangestuurd door de INSPIRE-kaderrichtlijn.

  Wens je de data enkel te bekijken of te gebruiken als achtergrond, dan heb je voldoende aan de “Raadpleegdiensten”. Een raadpleegdienst publiceert kaarten via het internet. Deze kaarten zijn visuele voorstellingen van hun geografische informatie en mogen niet verward worden met de geografische data zelf. 

  Wil je de data verder kunnen analyseren of manipuleren, dan gebruik je beter de “Overdrachtdiensten”. Via deze diensten kan je de data niet alleen bekijken. Je kan ze ook geheel of gedeeltelijk downloaden, weergeven en verder gebruiken. 

  Tenslotte bestaan er ook de “Zoekdiensten”. Daarmee kan je op zoek gaan naar (geografische) gegevensbronnen en diensten. Je kan de inhoud van de metagegevens ook in detail raadplegen. 

  De termen ‘Raadpleegdiensten’, ‘Overdrachtdiensten’ en ‘Zoekdiensten’ worden typisch gebruikt in de geowereld, conform de standaarden van het Open Geospatial Consortium. Deze benamingen vinden hun oorsprong in de INSPIRE-kaderrichtlijn.

  Gebruikersforum

  Jouw meningen en ideeën worden gewaardeerd, zo ontwerpen en bouwen we samen nóg betere toepassingen. Laat dus van je horen.

  Op het gebruikersforum Feedback Informatie Vlaanderen gaat Informatie Vlaanderen de dialoog aan met klanten en stakeholders. Zo willen we klanten interactief betrekken bij het aanbod en het gebruik van de geografische webdiensten.

  Geografische webdiensten in het kort