chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Actualiteit cijfers en bron personeelsaantal

  Personeelsaantal

  De gegevens over personeelsaantallen zijn afkomstig van het personeelssysteem Vlimpers, voor de entiteiten die daarbij aangesloten zijn, of via ‘automatische datastromen’. Het cijfermateriaal wordt halfjaarlijks verzameld.

  Personeelsaantal

  De gegevens over personeelsaantallen zijn afkomstig van het personeelssysteem Vlimpers, voor de entiteiten die daarbij aangesloten zijn, of worden verzameld via halfjaarlijkse rondvragen en/of ‘automatische datastromen’. Het cijfermateriaal wordt halfjaarlijks verzameld.

  Het personeelsaantal - status 31 december - wordt sinds de jaren ’90 in kaart gebracht. De status op ’30 juni’ wordt in kaart gebracht sinds juni 2007.

  Omdat sommige entiteiten in de Vlaamse overheid in bepaalde periodes van het jaar meer of minder personeel tewerkstellen (bv. aan de hand van tijdelijke contracten), wordt omwille van deze seizoenseffecten de evolutie van het personeelsaantal op 30 juni en op 31 december apart opgevolgd. De personeelsaantallen van de Vlaamse kabinetten worden alleen gerapporteerd over 31 december.[DA1]  

  Onbeschikbaarheid 

  De gegevens die voor de analyse van 2013 m.b.t. categorieën van personeelsonbeschikbaarheid gebruikt werden, zijn afkomstig van entiteiten die behoren tot het toepassingsgebied Diensten van de Vlaamse overheid en aangesloten zijn bij het centrale personeelsregistratiesysteem Vlimpers.


   [DA1]Over 31december?

  <!--[if !supportAnnotations]--><!--[endif]-->