chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

  Bijeenkomst Mozaiko: Naima Charkaoui over racisme

  donderdag, 25 april 2019
  9:30 - 13:00
  Brussel: Ellipsgebouw, lokaal A0.04

  Op donderdag 25 april 2019 organiseerde de dienst Diversiteitsbeleid de Mozaiko-bijeenkomst: Naima Charkaoui over racisme. Het thema racisme stond hierbij centraal. Iedereen die interesse heeft in dit thema of hiermee in aanraking komt, kon hieraan deelnemen. Met meer dan 50 deelnemers was het een succesvolle editie. 

  Terugblik

  Tijdens deze Mozaiko-bijeenkomst gaf auteur Naima Charkaoui meer uitleg over racisme en stelde ze haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht' voor. Ze legde uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die hierdoor geviseerd worden. Verder gaf ze handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken.

  Vervolgens werd er in gespreksgroepen dieper ingegaan op het thema. Je kon je eigen ervaringen (als slachtoffer, ondersteuner, toeschouwer of professional) delen. Vormingswerkers leidden deze gespreksgroepen in goede banen.

  Wie is Naima Charkaoui?

  Als dochter van een Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder, groeide Naima Charkaoui op in West-Vlaanderen en studeerde aan de Universiteit van Gent, waar ze een diploma politieke en sociale wetenschappen behaalde. Ze was meer dan 10 jaar directeur van het Minderhedenforum, een koepel van organisaties van etnisch-culturele minderheden. Momenteel is ze kinderrechtencommissaris ad interim.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel - Dienst Diversiteitsbeleid 
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be