chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Dag van de Vlaamse Openbare Statistieken

  vrijdag, 3 april 2020
  9:30 - 15:45
  Herman Teirlinck-gebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel

  Statistiek Vlaanderen – het netwerk van Vlaamse overheidsinstanties die openbare statistieken produceren en publiceren – nodigt je uit op de allereerste Dag van de Vlaamse Openbare Statistieken. 

  In de voormiddag gaan we in op de belangrijkste realisaties van Statistiek Vlaanderen en op de plannen en uitdagingen in de komende jaren. Daarnaast willen we via korte briefings kennis en ervaringen uitwisselen over nieuwe ideeën rond statistiekproductie en -verspreiding, over de mogelijkheden van de datasciencehub van Statistiek Vlaanderen en over goede voorbeelden van samenwerking tussen Vlaamse instanties en andere statistiekinstellingen in ons land.

  In de namiddag bespreken we met gebruikers en producenten de bestaande lijst van Vlaamse openbare statistieken op hun relevantie voor het beleid en het brede maatschappelijke debat en bepalen we de nieuwe openbare statistieken voor 2021. De voorbije jaren gebeurde dit overleg tussen gebruikers en producenten in 12 aparte themagroepen.

  Dit jaar organiseren we deze themagroepen op hetzelfde moment en op dezelfde plaats: op de Dag van de Vlaamse Openbare Statistieken. De themagroepen staan op deze dag open voor alle geïnteresseerde gebruikers en producenten, ook voor diegenen die momenteel nog geen lid zijn van de themagroepen.

  Meer informatie over de Dag van de Vlaamse openbare statistieken en het inschrijvingsformulier vind je op de website van Statistiek Vlaanderen.