chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Data science for better decisions

  dinsdag, 17 december 2019
  9:00 - 16:15
  Tour & Taxis en Herman Teirlinckgebouw

  Op dinsdag 17 december 2019 organiseren Statistiek Vlaanderen en het Centraal Bureau voor de Statistiek (Nederland) een internationale studiedag over hoe data science kan bijdragen tot kwaliteitsvolle openbare statistieken om beleidsinzichten te verbeteren. Hoe kunnen nieuwe gegevensbronnen en analysetechnieken in een snel veranderende digitale omgeving betere beslissingen ondersteunen? Wat zijn de opportuniteiten van de gestage groei in de beschikbaarheid van data om tot onderbouwde beleidsbeslissingen te komen en welke risico’s hangen samen met het gebruik van deze nieuwe tools en technieken om met big data bronnen om te gaan?

  In de voormiddag reflecteren een aantal keynote sprekers over de positie van big data, data science en bijbehorende technieken (zoals machine learning en artificiële intelligentie) in het bredere datalandschap en bekijken ze hoe digitale ontwikkelingen een invloed hebben op beleidsvorming en waarom het beleid nieuwe databronnen nodig heeft.

  In de namiddag wordt in vier parallelsessies dieper ingegaan op verschillende data science technieken en hun toepassingen alsook op de voorwaarden die een efficiënt gebruik van deze technieken ondersteunen. De dag wordt afgesloten met een panelgesprek.

  Het programma en het inschrijvingsformulier zijn beschikbaar op www.statistiekvlaanderen.be/dsdecisions.