chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De gebouwenpas als instrument voor een geïntegreerd omgevingsbeleid

  maandag, 18 maart 2019
  14:00 - 17:00
  Herman Teirlinckgebouw Brussel

  De gebouwenpas is een digitaal instrument om bestaande en op termijn mogelijk ook nieuwe gebouw-, grond- en omgevingsgebonden informatie op een gebruiksvriendelijke wijze raadpleegbaar te maken.

  De eigenaar/burger krijgt inzicht in de toestand van zijn gebouw, en in de concrete maatregelen die hij kan nemen om het gebouw te verbeteren.

  De gebouwenpas wordt gefaseerd uitgebouwd door geleidelijk aan meer en meer informatiebronnen aan te verbinden. De beoogde verduurzaming van het gebouwenpark is relevant voor de realisatie van diverse doelstellingen van het omgevingsbeleid, bijvoorbeeld inzake klimaat en energie, circulaire economie, ruimtelijke ontwikkeling, integraal water- en bodembeleid, woon- en leefkwaliteit, ….

  Tijdens dit event worden de mogelijkheden van de gebouwenpas verkend: wat zijn de kansen, belemmeringen, aandachtspunten, eventuele randvoorwaarden, timing enzovoort

  Er worden ook begrippen verhelderd die verwant zijn aan de gebouwenpas, zoals de woningpas, het gebouwenregister, een gebouwenpaspoort/materialenpaspoort, ...

  Doelpubliek: raadspartners, andere middenveldorganisaties, overheidsdiensten, beleidsmakers experten actief binnen het omgevingsdomein (EPC-deskundigen, bodemdeskundigen, studiebureaus…) en betrokkenen uit de bouw- en vastgoedsector (notarissen, architecten …).

  Deelnemen is gratis, maar het is wel verplicht om je in te schrijven op de site van de Minaraad