chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  donderdag, 28 mei 2020
  10:00 - 11:30
  Webinar
  Status: Schrijf je nu in

  De dienst Diversiteitsbeleid organiseert in samenwerking met Human Insight een webinar. We leven momenteel in verwarrende, onzekere tijden. Daarom vinden we het belangrijk om even stil te staan bij de impact die onzekerheid (zoals we nu ervaren tijdens de coronacrisis) heeft op vooroordelen over cultuur en afkomst. 

  Voor wie?

  • Je hebt interesse in het thema welzijn en diversiteit
  • Je bent personeelslid van de Vlaamse overheid

  Wat mag je verwachten?

  We leven op dit moment in 'andere en bizarre tijden'. Onze sociale cirkel verkleint drastisch. Mensen plooien terug op wat vertrouwd is. In zo’n context van crisis en stress blijken (on)bewuste vooroordelen ten opzichte van mensen met een andere cultuur of herkomst sterker te worden.

  Misschien heb je ook al ervaren hoe mensen nu meer in stereotypen denken en minder tolerant zijn. Of misschien merk je dat je – in deze periode van social distancing – zelf net wat meer afstand houdt als je iemand kruist die er Aziatisch of Italiaans uitziet?

  In deze periode van crisis en onzekerheid leven we allemaal onder verhoogde stress. In situaties van stress is het moeilijker voor ons brein om genuanceerd te denken. Dat is omdat het brein ons lichaam voorbereidt om snel actie te kunnen ondernemen en ofwel te vechten of te vluchten (systeem-1-denken). Het zorgt er echter ook voor dat we sneller in stereotypen denken en geneigd zijn alles en iedereen die verschillend is als bedreiging te beschouwen.

  Wat verwachten we van jouw als deelnemer?

  In deze webinar gaan we met deze wetenschap aan de slag. We jullie technieken aanreiken om het denken opnieuw te vertragen en zo meer genuanceerd te kunnen denken. Traag denken (systeem-2-denken) hebben we nodig om ons opnieuw te verbinden met anderen, over verschillen heen.

  Programma

  Els Compernolle van Human Insight reikt ons nieuwe technieken, handvaten en inzichten

  Kostprijs

  De webinar kan je gratis volgen

  Praktische informatie

  Schrijf je snel hieronder in, want de plaatsen zijn beperkt! Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie om deel te nemen.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel – dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88 bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.