chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  maandag, 30 augustus 2021
  9:00 - 16:30
  Herman Teirlinck (30 augustus) en VAC Gent (2 september)
  Status: Schrijf je nu in

  Je bent van harte welkom op de deskundigheidsdag voor coaches, georganiseerd door de coachingspools van het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) en VDAB. Het thema? Verbindende communicatie. Tijdens deze dag vergaar je meer inzichten in je eigen manier van communiceren, en verken je de mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan als coach.

  Voor wie?

  • Je bent werkzaam binnen de diensten van de Vlaamse overheid en neemt de rol op van interne coach: leiderschapscoach, veerkrachtcoach en/of procesbegeleider.
  • Je wilt vanuit je rol als coach verbindende communicatie optimaal leren inzetten. 

  Wat mag je verwachten?

  Tijdens deze deskundigheidsdag, in samenwerking met Walk Your Talk, maak je kennis met en verdiep je je in het gedachtegoed van geweldloze communicatie, de basis van verbindend communiceren.

  Als coach of facilitator werk je binnen het kader en het proces van groepen, individuen en jezelf. Hier bewust mee leren omgaan geeft een grote meerwaarde aan je gesprekken. Verbindende communicatie is een manier om bewustzijn te creëren en reikt daarnaast ook taal- en andere concrete vaardigheden aan om situaties te veranderen:

  • Je leert de taal van de medewerker spreken. Op die manier kun je de medewerker beter ondersteunen om zijn relaties te verdiepen, en leer je om moeilijke situaties vanuit een ander kader te bekijken.
  • Je kunt leidinggevenden het kader van verbindend communiceren aanreiken. Dit kan hen ondersteunen bij het ontwikkelen van een coachende manier van leidinggeven en het begeleiden van groepsdynamische processen. Zo evolueren hun teams bijvoorbeeld makkelijker naar meer maturiteit, zelfsturing en zelforganisatie.

  Na afloop ben je in staat om:

  • met meer kennis, zekerheid en zelfvertrouwen individuen en groepen te begeleiden
  • interne medewerkers te coachen in het gebruik van verbindende communicatie
  • meer voeling te krijgen met wat er leeft bij je coachees en zo een diepere impact te hebben op de werking van de organisatie in zijn geheel
  Op welke vragen krijg je een antwoord tijdens deze deskundigheidsdag?
  • Wat zijn de verschillende bouwstenen van het model rond verbindend communiceren?
  • Wat is zelfempathie en waarom is het zo belangrijk? 
  • Hoe integreer je de basisinzichten in je persoonlijk proces? 
  • Hoe voelt het om zelf verantwoordelijkheid op te nemen voor je emoties, in plaats van iemand anders ervoor aansprakelijk te stellen? 
  • Hoe treed je in relatie met de ander vanuit zelfempathie? 
  • Wat is empathisch luisteren? Wanneer en hoe kun je dit inzetten? 

  Kostprijs

  Deelname is gratis.

  Let wel: bij laattijdige annulatie betaal je een annulatiekost van 25 euro. Kun je er toch niet bij zijn? Geef je annulatie dan voor 13 augustus door.

  Inschrijven

  Omwille van de coronamaatregelen wordt de deskundigheidsdag 2 keer georganiseerd:

  • maandag 30 augustus
  • donderdag 2 september

  Geef bij je inschrijving aan welke data voor je passen (1 of allebei). Eind juni krijg je een definitieve datum toegewezen.

  Schrijf je hieronder in voor 14 juni.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel – team Leiderschap
  Havenlaan 88 bus 31
  1000 Brussel
  coaching@vlaanderen.be – 0474 66 12 20

  Inschrijven

  Begin
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.