chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

  Draag bij aan de ontwikkeling van een selectie-instrument

  dinsdag, 2 juni 2020 tot vrijdag, 5 juni 2020
  Online via Microsoft Teams
  Status: Volzet

  Wil jij als personeelslid van de Vlaamse overheid je kennis en ervaring rond inzetbaarheid delen? Heb je zin om bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuw selectie-instrument rond inzetbaarheid? Dan is jouw stem van belang! Stel je nu kandidaat.

  Voor wie?

  • Je bent tewerkgesteld op niveau A of niveau B binnen de diensten van de Vlaamse overheid.
  • Je bent vertrouwd met de term 'inzetbaarheid': je hebt ervaring met of een goed beeld van hoe iemand zich inzetbaar kan gedragen binnen het kader van zijn/haar job bij de Vlaamse overheid.
  • Je kunt vanuit je context en functie voorbeelden van situaties geven waarin inzetbaarheid belangrijk was bij jezelf of bij anderen. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

  Wat is inzetbaarheid?

  In een voortdurend veranderende context is het belangrijk dat je als medewerker inzetbaar bent en dat je dat ook blijft. Niet alleen de context verandert, maar ook de taken en functies die we vandaag uitvoeren, veranderen mee. Maar wat betekent dit nu, inzetbaar zijn?

  Wie inzetbaar is:

  • stelt zich proactief, flexibel en met een open mindset op ten opzichte van de werkomgeving en de eigen loopbaan.
  • gaat constructief om met verandering.
  • grijpt opportuniteiten.
  • gaat op een positieve manier om met obstakels en tegenslagen.

  Nieuw selectie-instrument

  Selectie-instrumenten worden in het selectieproces ingezet om de geschiktheid en bekwaamheid van kandidaten te testen. Het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) start met de ontwikkeling van een nieuw selectie-instrument: een situationele beoordelingstest voor inzetbaarheid.

  Opdat dit instrument representatief is voor de hele Vlaamse overheid, wil AgO alle agentschappen en departementen zo veel mogelijk betrekken bij het ontwerp en de ontwikkeling van de test. En hiervoor hebben we jouw stem nodig!

  Wat mag je verwachten?

  AgO werkt samen met testontwikkelaar Cebir NV voor de ontwikkeling van dit nieuw instrument. Via interviews verzamelt Cebir voorbeelden en situaties die bepalend zullen zijn voor de inhoud van de situationele beoordelingstest. Wat mag je verwachten?

  • Cebir plant met jou afzonderlijk een interview in. Tijdens dit interview wordt dieper ingegaan op situaties waarin inzetbaarheid van belang was en op welke manier dit gebeurde.
  • Cebir gaat met de verzamelde gegevens aan de slag en stelt enkele voorbeeldsituaties op die inzetbaarheid vanuit verschillende contexten en functies toetsen. Als geïnterviewde geef je hier feedback op.

  Goed om weten: als er veel kandidaten zijn, zal niet bij iedereen een interview afgenomen worden. We vragen dan wel naar je mening en contacteren je om feedback te geven op de voorbeeldsituaties.

  Tot slot maakt Cebir op basis van alle verkregen input een eerste testversie op en voert een piloot- en validiteitsonderzoek uit vooraleer de uiteindelijke test op te leveren.

  Wat verwachten we van je als deelnemer?

  • Inzetbaarheid fascineert je. Je hebt een goed beeld van wat inzetbaarheid is in je functie en context binnen de Vlaamse overheid.
  • Je bent beschikbaar voor een online interview van ongeveer 60 minuten in de week van 1 juni.
  • Je blijft gedurende het project beschikbaar voor feedback. Je geeft feedback op een eerste en tweede testvoorstel van de testontwikkelaar. Indien je dit wenst, kun je ook zelf de eerste versie van de test invullen.

  Praktische informatie

  • Het interview
   • duurt ongeveer 60 minuten.
   • vindt online vanop afstand plaats via Microsoft Teams in de week van 1 juni.
   • wordt opgenomen. De opname wordt enkel gebruikt door Cebir in het kader van deze ontwikkeling en wordt na de ontwikkeling van het instrument vernietigd.
  • Het exacte tijdstip van het interview wordt in verder overleg met jou bepaald.
  • Interesse? Schrijf je tot en met 17 mei 2020 in om deel te nemen aan dit project.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel
  Herman Teirlinckgebouw
  Havenlaan 88 - bus 50, 1000 Brussel
  selecties@vlaanderen.be - 02 553 01 08