chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  dinsdag, 3 maart 2020
  9:00 - 16:30
  Herman Teirlinckgebouw - Havenlaan 88 - 1000 Brussel

  Op 3 maart 2020 organiseert het VEB voor de tweede keer de Energiebeurs D.O.E.N (duurzaamheid, ontzorging, energie-efficiëntie, netwerk) in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Tien jaar voor de 2030 klimaatdoelstellingen, willen we u vooral op weg zetten om deze doelstellingen te halen, uw verbruik en uw CO2-uitstoot te verminderen. Waarom wachten met doen tot morgen, als u vandaag al stappen kan zetten?
   
  Tijdens dit event kan u samen met verantwoordelijken binnen de overheid, experten en collega’s nuttige informatie verzamelen en inspiratie halen uit mooie voorbeelden die u voorgingen. De dag start met twee keynotesprekers, gevolgd door verhalen van “doeners”. Daarna krijgt u de tijd en de ruimte om tijdens interactieve sessies uw energie-uitdagingen en -vraagstukken voor te leggen aan onze experts. Breng ook een bezoek aan onze leveranciers en studiebureaus op de energiebeurs die we tegelijkertijd organiseren. U ontdekt er alle mogelijkheden voor uw organisatie. Wij zorgen ervoor dat u na dit event over de nodige kennis en tools beschikt om concreet aan de slag te gaan.

  DOELGROEP

  Dit event richt zich op facility managers, gebouwbeheerders, preventieadviseurs, financieel directeuren, energie managers, technische managers, diensthoofden technische dienst, duurzaamheidsmanagers, …

  PROGRAMMA
  Hieronder vindt u het tijdschema, met meer uitleg over de interactieve sessies:
   

  09:00 Onthaal
  10:00 Verwelkoming
  10:20 Andreas Tirez, CREG: "20 jaar liberalisatie in België: status en vooruitzichten"
  10:45 Valérie Trouet, University of Arizona: "Klimaatverandering in de context van de laatste 1000 jaar" (via video)
  10:55 Danielle Devogelaer, Federaal Planbureau: "Energietransitie richting 2050"
  11:15 Welkom in de wereld van de DOEN’ers:
  • Hoor uit de eerste hand van publieke diensten die aan het dóén zijn.
  • Welke samenwerkingen zet het VEB op voor u?
  • Welke innovatieve diensten ontwikkelen we?
  12:15 Lunch
  13:00-13:40 Interactieve sessie 1 - keuze uit:
  • Algemene kennismaking diensten VEB
   Nog niet zo bekend met het VEB? Krijg een 360° view op onze diensten: elektriciteit en aardgas, energie besparen, energie opwekken. U kan als publieke dienst bij ons terecht zonder dat u zelf een aanbesteding moet doen, en krijgt deskundig advies en begeleiding.
  • Energieprestatiecontracten
   Met een energieprestatiecontract bent u verzekererd van een totaaloplossing voor uw energiebesparing. Een Energy Services Company (ESCO) voert de studie uit, investeert in energiebesparende maatregelen, en voert het onderhoud uit. Een energieprestatiecontract heeft een termijn van 10 à 15 jaar, in die periode betaalt u de investeringen af met de energiewinsten die u boekt. U heeft dus geen groot investeringsbudget nodig.
  • Masterplan Energie
   Heeft u een groot patrimonium en nood aan een duidelijke visie en planning voor de komende jaren? Dan is ons Masterplan Energie iets voor u. Het blijft niet bij plannen, ook voor de uitvoering van energiescans en de energiebesparende maatregelen kan u op ons rekenen. Wie wil kan zelfs al relevante info meenemen naar deze sessie, zodat u al met concrete inzichten naar huis gaat. U krijgt hierover nog een e-mail.
  • Zonnepanelen en stroomafnameovereenkomst
   Of u nu wel of geen eigen budget heeft, burgers wil betrekken of niet, het VEB heeft voor elk type zonneproject een aanbod. Zonder eigen aanbesteding en met deskundige opvolging zonnepanelen op uw publieke daken of terreinen; leer er alles over in deze sessie.
  • Relighting
   Is uw verlichting aan vernieuwing toe en kiest u voor energiezuinige ledlampen? Het VEB heeft het raamcontract voor u. Of u nu een studie nodig heeft, of enkel een aannemingscontract, we kunnen u helpen.
  • Stookplaatsrenovatie en sanitair warm water
   Bij onze eerste 1000 energiescans stond stookplaatsrenovatie bovenaan in de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Zowel studie, uitvoering als werfopvolging kan u binnen hetzelfde raamcontract afroepen bij ons. Heeft u al een studie liggen, dan kan u binnenkort ook voor aanneming bij ons terecht.
  • Renovatiewerken en isolatie
   Of het nu gaat over dak-, vloer-, muurisolatie of totaalrenovatie, via ons raamcontract 'studie, uitvoering en opvolging' kan u hiervoor bij het VEB terecht. Binnenkort ook beschikbaar als aannemingsbestek.
  13:50-14:30 Interactieve sessie 2 - keuze uit:
  • Energieprestatiecontracten
  • Masterplan Energie
  • Zonnepanelen en stroomafnameovereenkomst
  • Relighting
  • Stookplaatsrenovatie en sanitair warm water
  • Renovatiewerken en isolatie
  • Groene elektriciteit en aardgas
   Meer dan 350 publieke diensten nemen 100% groene elektriciteit en aardgas af via het VEB. We zijn aankoopcentrale, u hoeft dus zelf geen openbare aanbesteding in de markt te zetten voor uw nieuwe leveringscontract, we deden dat al voor u. Geniet van onze voordelige tarieven en op-maat dienstverlening.
  14:40-15:20 Interactieve sessie 3 - keuze uit:
  • Energieprestatiecontracten
  • Masterplan Energie
  • Zonnepanelen en stroomafnameovereenkomst
  • Relighting
  • Stookplaatsrenovatie en sanitair warm water
  • Renovatiewerken en isolatie
  • Windenergie
   Het VEB werkt mee aan een Programma Innovatieve Overheidsopdrachten voor windenergie. Enerzijds kijkt VEB naar innovatieve technologieën. Anderzijds komen ook de combinatie met andere hernieuwbare energie, de mogelijkheid tot energieautonomie en alternatieve financieringsoplossingen zoals participatie aan bod.
  15:30 Receptie


  PRAKTISCH

  3 maart 2020

  Herman Teirlinckgebouw 

  Havenlaan 88, 1000 Brussel

  Deelname is gratis

  Inschrijven kan hier