chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Het netwerk Mozaiko organiseerde het Festival van Verbinding 2022

  vrijdag, 13 mei 2022
  8:30 - 16:00
  Provinciehuis Leuven

  Het personeelsnetwerk Mozaiko en de dienst Diversiteitsbeleid organiseerden de tweede editie van het Festival van Verbinding. We gingen samen op zoek naar hefbomen voor duurzame tewerkstelling van vrouwen van buitenlandse herkomst. Het werd een event met boeiende presentaties en workshops, pakkende verhalen van collega’s, advies voor inclusie op de werkvloer en veel netwerkmogelijkheden.

  Wanneer mensen zich openstellen en effectief luisteren, kan je veel bereiken!
  Deelnemer Festival van Verbinding

  Terugblik

  Een 100-tal deelnemers was naar het Provinciehuis Leuven gekomen voor het Festival van Verbinding waar het intersectioneel thema duurzame tewerkstelling van vrouwen van buitenlandse herkomst centraal stond.

  Na het onthaal met koffie, thee en frisdrank heette Sarah Bekambo, host van het event, iedereen welkom en leidde het programma in.

  Merel Terlien, leidinggevende van de dienst Diversiteitsbeleid, heette in haar videoboodschap alle deelnemers welkom en benadrukte de meerwaarde van het personeelsnetwerk Mozaiko.

  Het inleidend woordje werd verzorgd door Mohamed Lahlali, raadgever kabinet Viceminister-president Bart Somers. Hij beklemtoonde het belang van de emancipatie van vrouwen van buitenlandse herkomst, zeker in het licht van een duurzame werkcontext.

  Nyanchama Okemwa, Hand in Hand tegen Racisme, zoomde tijdens de keynote onder andere in op de uitdagingen en hefbomen voor duurzame tewerkstelling van vrouwen van buitenlandse herkomst.

  Daarna was het tijd voor de 1e reeks workshops die enerzijds getuigenissen brachten en anderzijds een aantal drempels schetsten voor vrouwen van buitenlandse herkomst op de werkvloer.

  Na deze 1e sessiereeks schoven de deelnemers aan voor een netwerkbuffet met doorlopend infostands: NARIC-Vlaanderen, Agentschap Integratie en Inburgering, Mentoring @ work, Huis van het Nederlands, Duo for a Job, Femma Wereldvrouwen, AIF+

  Het plenair afsluitmoment werd georganiseerd door Sarah Avci (Palhik Mana) en Nathalie Chambart (kernwerkgroep Mozaiko). Zij visualiseerden de rode draad van verbinding die doorheen de dag werd geweven door de deelnemers, een mooi artistiek en co-creatief resultaat!

  Samen sloten we het festival af met een drankje!

  Winnaar wedstrijd

  De winnaar van onze #diversiteitwerkt wedstrijd is bekend! Proficiat aan Mehtap Murat (VDAB) die met deze enthousiaste foto een leuke prijs won.

  We leven in een superdiverse maatschappij, maar niet iedereen vindt dit super
  Deelnemer Festival van Verbinding

  Bijkomende extra info

  Onderstaande acties werden door de deelnemers doorheen de sessies naar voren geschoven:

  Sfeerbeelden

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel – dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88 bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be