chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Het netwerk Mozaiko organiseerde een online interactieve bijeenkomst: 'Hoe gaat het écht met jou na bijna een jaar coronamaatregelen?’

  donderdag, 25 februari 2021
  9:30 - 11:30
  Online via MS Teams

  Op donderdag 25 februari organiseerden het Mozaiko-netwerk en de dienst Diversiteitsbeleid in samenwerking met de veerkrachtcoaches van de Vlaamse overheid een online bijeenkomst met als thema ‘Hoe gaat het nu écht met jou na bijna één jaar coronamaatregelen?’. Dit was ook meteen de eerste Mozaiko-bijeenkomst van 2021, over de impact van Covid-19 op ons welzijn en onze werksituatie.

  Het is nuttig zoveel mogelijk verschillende standpunten te capteren en je mensbeeld te kunnen verruimen in de hoop zelf een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan een positievere omgeving
  Deelnemer Mozaiko-bijeenkomst

  Terugblik

  In zijn welkomstwoord benadrukte Michiel Trippas, Vlaams Diversiteitsambtenaar, de noodzaak aan verbinding in deze speciale tijden.

  Daarna gaf Fatima El Herbouti, veerkrachtcoach en mede-oprichtster van het netwerk Mozaiko, ahv een tijdslijn een overzicht van de coronamaatregelen met impact op onze werksituatie en schetste aanvullend het welzijnsaanbod bij de Vlaamse overheid. Ze sloot het eerste gedeelte van deze bijeenkomst passend af met een deugddoend beweegmoment.

  De 60 deelnemers werden onmiddellijk daarna opgesplitst in 8 groepjes (via breakoutrooms) waar ze onder deskundige leiding van een moderator hun ervaringen konden delen.

  Na de pauze lichtten de moderatoren kort hun bevindingen toe en benadrukten ze de open en constructieve sfeer in elk groepje.

  Fatima El Herbouti en Jessy Van Dousselaere, HR regisseur Welzijn en coördinator pool veerkrachtcoaches, overliepen samen de voornaamste resultaten die uit de groepjes naar voren kwamen. Ze vulden deze aan met suggesties en mogelijke oplossingen om het welzijn bij thuiswerken te verbeteren.

  Fatima sloot deze bijeenkomst af met een mooie toepasselijke quote uit het gedicht ‘The hill we climb’ van Amanda Gorman.

  De commentaren uit de ingevulde evaluatieformulieren waren erg positief. Met een gemiddelde score van 8,7/10 voor het criterium ‘algemene tevredenheid’ kunnen we als organisatoren tevreden terugblikken op een geslaagde verbindende Mozaiko-bijeenkomst.

  Een belangrijk thema om bij stil te staan! Er was duidelijk nood aan deze groepsgesprekken. Dank je wel voor dit geslaagd aanbod!
  Deelnemer Mozaiko-bijeenkomst

  Presentatie

  Synthese

  Hieronder vind je de gebundelde ervaringen van de deelnemers verzameld tijdens de groepsgesprekken:

  Bekijk de opnames

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel – dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88 bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Festival van Verbinding

  Het filmpje van onze laatste fysieke hartverwarmende bijeenkomst waar Michiel Trippas, Vlaams Diversiteitsambtenaar, tijdens zijn welkomstwoord naar verwees.