chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  donderdag, 6 mei 2021
  9:00 - 12:00
  Online via MS Teams
  Status: Volzet

  Deze worskhop is volzet! Wij leggen een wachtlijst aan, schrijf je onderaan in en als er een plaats vrijkomst, brengen wij je op de hoogte

  De dienst Diversiteitsbeleid organiseert in samenwerking met Human Insight een interactieve online workshop. We leven momenteel in verwarrende, onzekere tijden. Daarom vinden we het belangrijk om hierbij stil te staan in het kader van onbewuste vooroordelen.

  Voor wie?

  • leidinggevenden op alle niveaus 
  • managers 
  • directeurs en directieleden 

  Programma

  Deel 1:

  • Welke impact heeft de onzekerheid die we ervaren tijdens deze coronacrisis op onze onbewuste vooroordelen en ons stereotiep denken over mensen met een andere cultuur of van andere herkomst? Waarom is aandacht voor onbewuste vooroordelen juist vandaag extra belangrijk?
  • Hoe valt dit te verklaren?
  • Hoe zorg je als leidinggevende online voor verbinding nu we fysiek van elkaar geïsoleerd zijn?

  Deel 2:

  Inclusief leiderschap ontwikkelt aspecten van de vier leiderschapsrollen. Je ontwikkelt jezelf als:

  • Leider. Inclusief leidinggeven vereist moed.  Als leidinggevende moet je durven nadenken over jezelf, je onbewuste aannames en vooringenomenheden. Je moet moedige beslissingen durven nemen in het publiek belang.
  • Manager. Inclusief leiderschap vereist inzetten op 'accountability' van de medewerkers en het verhogen van hun autonomie om op die manier als team betere resultaten te behalen.
  • Ondernemer. Inclusief leidinggeven vereist dat je op een andere manier communiceert met jouw team, dat je nieuwsgierig blijft en in dialoog durft gaan. Het vereist een voortdurende bereidheid om bij te leren en zaken anders aan te pakken.
  • Coach. Inclusief leiderschap zet maximaal in op groei, ontwikkeling en 'empowerment' van alle medewerkers.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel – dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88 bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.