chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  maandag, 19 april 2021
  9:00 - 12:00
  Online via MS Teams
  Status: Schrijf je nu in

  De dienst Diversiteitsbeleid organiseert in samenwerking met Human Insight een interactieve online workshop. We leven momenteel in verwarrende, onzekere tijden. Daarom vinden we het belangrijk om hierbij stil te staan in het kader van onbewuste vooroordelen.

  Voor wie?

  • medewerkers die werken in teamverband 

  Programma

  Deel 1:

  • Welke impact heeft de onzekerheid die we ervaren tijdens deze coronacrisis op onze onbewuste vooroordelen en ons stereotiep denken (bijvoorbeeld over mensen met een andere cultuur of van andere herkomst dan de jouwe)? Waarom is aandacht voor onbewuste vooroordelen juist vandaag extra belangrijk?
  • Hoe valt dit te verklaren?
  • Hoe zorgen we online voor verbinding nu we fysiek van elkaar geïsoleerd zijn?

  Deel 2:

  • Inclusief werken in teams gaat over onbewuste vooroordelen op de werkvloer. Wie ben ik versus de ander? En welk effect heeft dit op mijn handelen in een team? Hoe ga ik op een respectvolle manier om met verschil? Hoe communiceer ik inclusief en vermijd ik misverstanden en frustraties?
  • In welke mate is inclusief werken op afstand anders dan voorheen? Welke andere houdigen worden er van je verwacht? We geven je praktische tips mee
  • Een open, nieuwsgierige houding aannemen op de werkvloer vereist moed. Want het houdt in dat ik moet nadenken over mezelf en hoe ik handel, dat ik mijn onbewuste vooroordelen en denkpatronen in vraag durf stellen.
  • Een open werkcultuur vereist dat ik op een andere manier communiceer met mijn collega's, dat ik altijd opnieuw wil bijleren en in dialoog durf gaan.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel – dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88 bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.