chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

  HR-infonetwerk - 15 oktober 2019

  dinsdag, 15 oktober 2019
  9:15 - 12:00
  Herman Teirlinckgebouw, Polyvalente zaal

  Meer dan 45 HR-businesspartners en HR-specialisten namen deel aan het zesde HR-infonetwerk van 2019, 42 collega's volgden het netwerk via Skype-webinar.

  De HR-infonetwerken vervangen vanaf 2019 de HR-specialistennetwerken. Het zijn open netwerken gericht op informeren en netwerken, waarbij elk thema (personeelsadministratie, welzijn, rekrutering en selectie, loopbaan, … ) aan bod komt in functie van de actualiteit en informatiebehoefte.

  Programma

  8:45 - 9:15

  Onthaal met koffie, thee, fruitsap.

  9:15 - 10:25
  • Digitale handtekening: uitrol (Liesbet Roose)

   Toelichting over de gefaseerde implementatie (bijv. afspraken over werkstromen, informatie en opleiding) over het project Digitale handtekening.

  • 2de pensioenpijler: communicatie en impact op de processen (Annelies Van den Heede)

   Je krijgt een stand van zaken over de communicatiestappen en hoe AgO zich intern voorbereid op dit aanvullend pensioen voor contractuele personeelsleden.

  • Loopbaan in eigen handen: evaluatie piloot (Kirsten Wybouw)

   Op 31 juni liep de piloot van het eerste deel van Loopbaan in eigen handen af. Sinds eind januari kunnen alle personeelsleden die willen nadenken over en werken aan hun loopbaan zich laten ondersteunen door drie doegidsen en een (facultatief) oriëntatiegesprek. Deze nieuwe dienstverlening werd uitvoerig geëvalueerd aan de hand van een bevraging bij de personeelsleden die zich inschreven. Benieuwd naar welke profielen tot nu toe gebruik maakten van het aanbod, naar de tevredenheid, de acties die personeelsleden zelf namen en naar de effecten? Je komt het allemaal te weten op dit netwerk.

  10:25 - 10:40

  Netwerkpauze

  10:40 - 11:45
  • Coachingsaanbod voor leidinggevenden en promotie-initiatieven coaching (Pieter Vissers)

   Wie zich verder wil ontwikkelen of nood heeft aan ondersteuning kan gebruik maken van een coach. Dit is iemand die de juiste vragen stelt, je confronteert en je perspectief verruimt.  Binnenkort start een promotie-campagne om coaching bekend te maken naar leidinggevenden (instagram, coachcafé’s, filmpje, …).  Goed om hiervan op de hoogte te zijn als HR, zodat je de campagne kan versterken of ze kan benutten voor je eigen HR-beleid.

  • Project onboarding – nieuw onboardingsproces (Inge Gotzen)

   Binnen het programma in-, door- en uitstroom werd een nieuw onboardingsproces goedgekeurd dat focust op het centrale proces. Binnen dit proces zijn er verschillende voorstellen om een nieuwe medewerker van de Vlaamse overheid welkom te heten.  Elke entiteit kan ook haar eigen onboarding organiseren en voor hen bieden we een aantal tools en goede praktijken ter inspiratie.

  • Project Personeelpunt (Kurt Ryckaert)

   We informeren we over de laatste ontwikkelingen en plannen m.b.t. de modules Rekrutering, Profielbeheer, Leren en Ploeg. 

  11:50 - 12:00

  Afsluiten

  12:00 - 13:30

  HR-trefpunt

  Na afloop van het netwerk kun je met HR-collega's lunchen, netwerken, gerichte vragen stellen aan de sprekers in dezelfde ruimte. Er worden broodjes voorzien.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel - team Coördinatie HR-klant
  patrick.cordier@vlaanderen.be - 0491 61 95 94