chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hr-infonetwerk - 20 januari 2020

  maandag, 20 januari 2020
  9:15 - 12:30
  Herman Teirlinckgebouw, Polyvalente zaal

  Meer dan 50 HR-businesspartners en HR-specialisten namen deel aan het eerste HR-infonetwerk van 2020 en meer dan 40 andere collega's volgden het netwerk via Skype-webinar.

  Dit is een open netwerk gericht op informeren en netwerken, waarbij elk thema (personeelsadministratie, welzijn, rekrutering en selectie, loopbaan, … ) aan bod komt in functie van de actualiteit en informatiebehoefte.

  Programma

  8:45 - 9:15

  Onthaal met koffie, thee, fruitsap.

  9:15 - 10:30
  • Nieuwe regeling van vakantie bij ziekte: praktische werkwijze (Matthias Roman, Juridisch Kenniscentrum). We geven je een toelichting over de gewijzigde regeling van vakantie en ziekte en gaan erbij in op de praktische werkwijze.
  • Opvolgen van proeftijd bij statutaire ambtenaren (Lien Casteels, Team Optimalisatie Dienstverlening). Je krijgt een korte toelichting over het project dat we opstarten rond het opvolgen van proeftijden bij statutaire ambtenaren. Graag stemmen we ook jullie verwachtingen af in het kader rond de opvolging van de proeftijden.
  • Koppeling Vlimpers en Outlook-agenda (Alexander Hameeuw, HRTD). In de toekomst wordt het mogelijk dat de afwezigheden die je aanvraagt in Vlimpers ook doorstromen naar je Outlook-agenda.  We informeren je over de mogelijkheden van deze extra functionaliteit in Vlimpers. 
  10:30 - 10:45

  Netwerkpauze

  10:45 - 12:00
  • Ondersteuning PTOW en Het Nieuwe Werken (Hans Destrycker, HR-programma’s en Xavier Suykens, hFB). We informeren je over de eerste resultaten van de vervolgonderzoeken rond de implementatie van tijdsonafhankelijk werken (TOW) en ter beschikking gestelde middelen in kader van PTOW. We lichten kort toe in welke acties we voorzien om de implementatie van TOW te bevorderen. Het Facilitair Bedrijf heeft in overleg met AgO een nieuw raamcontract in de markt gezet rond begeleiding bij het nieuwe werken in kader van de verhuis naar Kantoor 2023. Dit raamcontract bevat echter ook HR-dienstverlening rond het nieuwe werken en PTOW voor agentschappen, die niet verhuizen naar Kantoor 2023. We informeren je over dit contract.
  • De leerbibliotheek in Vlimpers-module Leren (Hans Destrycker, HR-programma’s en Hilde Robbeets, DC Talent). Het project strategie voor digitaal leren voorziet een aantal pilootprojecten, waaronder de aankoop en het gebruik van een digitale leerbibliotheek. We geven je een demo van een Nederlandstalige leerbibliotheek zodat je zelf de mogelijkheden kunt ontdekken.
  • Raamcontract Strategisch management (Jasmine Choua, HR-klant). Het nieuwe raamcontract is beschikbaar. We leggen uit wat je contract voor jou kan betekenen, welke de nieuwe partners zijn en hoe je er gebruik kunt van maken.
  12:00 - 13:00

  HR-trefpunt

  Na afloop van het netwerk kun je met HR-collega's lunchen, netwerken, gerichte vragen stellen aan de sprekers in dezelfde ruimte. Er worden broodjes voorzien.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel - team Coördinatie HR-klant
  koen.vanheule@vlaanderen.be - 0478 78 79 39
  patrick.cordier@vlaanderen.be - 0491 61 95 94