chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

  HR-infonetwerk - 24 januari 2019

  donderdag, 24 januari 2019
  9:00 - 12:30
  Herman Teirlinckgebouw, Polyvalente zaal

  Meer dan 80 HR business partners en HR-specialisten namen deel aan het eerste HR-infonetwerk van 2019.


  De HR-infonetwerken vervangen vanaf 2019 de HR-specialistennetwerken. Het zijn open netwerken gericht op informeren en netwerken, waarbij elk thema (personeelsadministratie, welzijn, rekrutering en selectie, loopbaan, … ) aan bod komt in functie van de actualiteit en informatiebehoefte. 

  Presentatie

  Koepelpresentatie van het HR-infonetwerk van 24 januari 2019.

  Programma

  8:30 - 9:00

  Ontvangst met koffie, thee, fruitsap.

  9:00 - 10:20

  Laatste stand van zaken regelgeving

  Agentschap Overheidspersoneel (AgO) volgt de reglementering binnen de diensten van de Vlaamse overheid op. Begin 2019 staan we voor nieuwe projecten zoals halftijds pensioen. We informeren jullie ook graag over de wijzigingen rond werkplekleren. Welke impact hebben deze op onze werking? Deze informatie krijg je bij de start van dit netwerk. 

  HR-dienstverlening 

  • Vernieuwd en verbeterd instroomproces
   AgO heeft het instroomproces (= vanaf het moment dat de kandidaat geselecteerd is) end-2-end beschreven, gestandaardiseerd en verbeterd. De formulieren werden volledig herzien en de bijkomende documenten (e-mail sjablonen,..) nagekeken. Het verbeterde proces zal geleidelijk aan gebruikt worden vanaf eind januari.
   Tijdens dit netwerk informeren we jullie over het vernieuwde en verbeterde proces en stellen we onze aanpak voor de uitrol voor.
  • Vakantietewerkstelling 2019
   AgO werkt een projectplanning uit voor de tewerkstelling van jobstudenten 2019. Deze projectplanning is integraal en gaat zowel over de selectie van jobstudenten (voor de klanten van DC Talent) als de administratieve afhandeling van de aanwerving van jobstudenten (voor alle klanten van het DCPA). We lichten jullie graag de timing en de extra/gewijzigde dienstverlening voor 2019 toe. (zie ook HR Infonetwerk van 22 november 2018)
  10:20 - 10:50

  Netwerkpauze

  10:50 - 12:30
  • Project Personeelpunt: stand van zaken

  AgO geeft een stand van zaken over het project Personeelpunt. De module PLOEG werd uitgerold bij 16 entiteiten. Hoe verliep dat? Wat staat er in 2019 op de planning en wat houdt de aansluiting van jouw entiteit op de verschillende modules in en wanneer wordt deze opgestart? Kortom, een intermezzo om je bij te praten over het project Personeelpunt. 

  • Lancering ‘Loopbaan in eigen handen’

  Eind januari wordt het pilootproject ‘Loopbaan in eigen handen’ gelanceerd. Met dit uniek aanbod willen we personeelsleden van de Vlaamse overheid informeren, inspireren en motiveren om zelfstandig en vrijwillig aan hun loopbaan te werken.

  Tijdens dit netwerk verduidelijken we waarom het in handen nemen van de eigen loopbaan belangrijk is, zowel voor het individu als voor de organisatie. We bespreken jouw rol als HR in dit project en laten je tot slot kennis maken met de uitgewerkte tools; de digitale-doegidsen en het loopbaanpaspoort. 

  • De identiteit van de Vlaamse overheid

  De Vlaamse overheid, dat zijn meer dan 70 verschillende entiteiten. Maar wat bindt ons? Het DNA en de identiteit van de Vlaamse overheid bepalen waar we samen voor staan en welke rol we kunnen en willen opnemen in Vlaanderen. In werkgroepen, ambassades genoemd, hebben medewerkers en managers uit verschillende entiteiten en met diverse profielen onze identiteit zo helder mogelijk geformuleerd.

  Waarom willen we dat scherp hebben? Omdat we onderling nog beter willen samenwerken, de verbinding tussen entiteiten willen versterken en het vertrouwen in en de appreciatie voor de organisatie willen verbeteren. Wat is onze identiteit? Hoe hebben we die geformuleerd? En wat zijn onze vervolgstappen? Dit kom je te weten tijdens deze toelichting.

  12:30 - 15:00

  HR-trefpunt: na afloop van het netwerk kun je met HR-collega's lunchen, netwerken, ... in lokaal 01.05 - Isala Van Diest (je kunt een broodje aanschaffen in koffiebar, restaurant, ...). Ook het team HR coördinatie klant, de projectleider 'personeelpunt' Kurt Ryckaert en de projectleider 'Loopbaan in eigen handen' Kirsten Wybouw kan je hier treffen.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel
  Overkoepelende en ondersteunende diensten
  Team communicatie - team coördinatie HR-klant
  patrick.cordier@vlaanderen.be - 0491 61 95 94