chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  dinsdag, 17 september 2019
  14:30 - 16:30
  Consciencegebouw, zaal 01B03 (Polyvalente ruimte)
  Status: Volzet

  Zoek je als vormingsverantwoordelijke binnen de Vlaamse overheid naar mogelijkheden om actuele leerinhoud aan te bieden zonder dat iedereen zich moet verplaatsen? Wil je leren zo dicht mogelijk bij de werkvloer aanbieden? In verschillende didactische vormen? Dan ben je van harte welkom op deze infosessie.

  Voor wie?

  • Je bent leerexperten of HR-businesspartners binnen de Vlaamse overheid
  • Je wilt met het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) op korte termijn experimenteren en samenwerken om tot innovatie te komen in het leeraanbod voor de Vlaamse overheid.

  Wat mag je verwachten?

  Tijdens deze infosessie krijg je meer informatie over het project 'digitale leerstrategie'. Dit project streeft naar een goede afstemming, kennisdeling en samenwerking voor het digitaal leeraanbod binnen de Vlaamse overheid.

  Tegelijkertijd is er nood aan proefprojecten om het potentieel van nieuwe ontwikkelingen binnen digitaal leren te leren kennen. Daaom wil AgO met geïnteresseerde departementen en agentschappen tot afspraken komen om meerdere proefprojecten op te zetten.

  Tijdens deze infosessie kom je te weten welke mogelijkheden dit project je biedt om het digitaal leren in jouw organisatie in een stroomversnelling te brengen.

  Programma

  14:30 - 15:00

  Doelstellingen van het project digitale leerstrategie

  Je krijgt een toelichting over de doelstellingen en de mijlpalen binnen het nieuwe beleidsproject digitale leerstrategie. We verduidelijken hoe we de entiteiten het komende half jaar willen betrekken bij het vorm geven van het digitaal leeraanbod voor de Vlaamse overheid.

  15:00 - 15:45

  Presentatie mogelijke proefprojecten

  • In het najaar worden de voorbereidingen getroffen om minimum 3 proefprojecten op te starten met nieuwe digitale leermogelijkheden. We focussen ons op leermogelijkheden die rechtstreeks aangeboden kunnen worden op het leerplatform van Vlimpers leren .
  • Aan de hand van deze proefprojecten willen we tot concrete inzichten komen voor de ontwikkeling van een ruimer en vooral aantrekkelijk aanbod aan digitale leermogelijkheden.
  • Je krijgt de nodige informatie om te kunnen deelnemen aan deze projecten. Wij bezorgen je tijdens deze sessie de nodige informatie en communicatieve hulpmiddelen om jouw leidend ambtenaar te overtuigen om in te stappen in één of meerdere proefprojecten.
  15:45 - 16:20

  Hoe ver staan we in het aanbieden en ontwikkelen van digitaal leren in de Vlaamse overheid?

  Tijdens de maanden juli en augustus stuurt Checkmarket voor AgO een peiling uit naar de HR-businesspartners over het digitaal leren binnen de Vlaamse overheid.  We presenteren de resultaten van deze peiling. Hoe staat het met de kennis en ambities inzake digitaal leren binnen de Vlaamse overheid? Welke eerste voorzichtige conclusies kunnen we trekken met betrekking tot de noodzaak aan ondersteunende dienstverlening? Welke entiteiten zijn klaar om zelf meer digitaal leeraanbod aan te kopen of te ontwikkelen? Voor welke leerdomeinen zal er in de toekomst afstemming nodig zijn tussen het digitale leeraanbod van AgO en het digitale leeraanbod van entiteiten?  De antwoorden op deze vragen verneem je tijdens deze sessie.

  16:20 - 16:30

  Slotwoord

  We sluiten de bijeenkomst af met een overzicht van de initiatieven die we samen met de geïnteresseerde entiteiten zullen nemen.

  Kostprijs

  De deelname aan deze infosessie is gratis.

  Praktisch

  Deze interactieve infosessie kan niet via Skype gevolgd worden.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel
  Hans Destrycker – projectleider 
  hans.destrycker@vlaanderen.be 0499 86 51 45