chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  dinsdag, 11 december 2018
  14:00 - 17:00
  Herman Teirlinckgebouw (zaal 1.43)
  Status: Schrijf je nu in
  Cover waarom goede mensen soms verkeerde dingen doen

  Waarom gaan oprechte en gewetensvolle medewerkers soms toch over de schreef? Waardoor ontsporen integere en intelligente bestuurders? Wat zorgt ervoor dat welwillende organisaties ineens hun klanten, werknemers en aandeelhouders om de tuin leiden? De sociale psychologie heeft verrassende antwoorden op deze intrigerende, actuele vragen.
   
  Aan de hand van wetenschappelijke experimenten en aansprekende praktijkvoorbeelden beschrijft Muel Kaptein waarom goede mensen soms verkeerde dingen doen. Maar ook hoe mensen boven zichzelf uit kunnen stijgen.

  Programma 14 tot 17 uur:

  • Themaspreker Muel Kaptein, professor business ethiek en integriteitsmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, illustreert met sprekende praktijkvoorbeelden hoe context - en organisatiefactoren invloed hebben op het gedrag van medewerkers.
  • Kristien Verbraeken koppelt de inzichten van Muel Kaptein aan de bevindingen uit de studie van de OESO ‘Behavioural Insights for Public Integrity’.
  • Moderator Jeroen Maesschalck, Leuvens Instituut voor Criminologie, leidt een panelgesprek over hoe we de bevindingen kunnen vertalen naar een praktisch integriteitsbeleid. Het panel bestaat uit experten van het team gedragsinzichten van de Vlaamse overheid en deskundigen van andere organisaties. Ook de deelnemers kunnen vragen stellen en deelnemen aan het debat.

  Waar en wanneer:

  Dinsdag 11 december 2018 - Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 in Brussel - zaal 1.43

  Inschrijven

  Bij het invullen van een webformulier worden de verstrekte gegevens enkel gebruikt voor de verdere behandeling en opvolging van het ingediende webformulier conform het doel waarvoor het webformulier is opgesteld. Voor verdere vragen of het uitoefenen van uw rechten kan u contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be.