chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie

  vrijdag, 17 mei 2019
  Brussel (wereldwijd)

  Wil je als personeelslid werken aan een diverse werkvloer binnen de Vlaamse overheid waar iedereen zich goed voelt? Wil je je blik op seksuele oriëntatie en genderidentiteit verruimen? Op vrijdag 17 mei is het de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Je bent van harte welkom op de activiteiten die naar aanleiding van deze dag georganiseerd worden.

  Voor wie?

  Wat is IDAHOT?

  Sinds 1990 is het op 17 mei de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, ook wel bekend onder de Engelstalige afkorting IDAHOT. Gelijke rechten voor holebi’s en trangenders in Vlaanderen lijken ondertussen misschien vanzelfsprekend, maar toch is er nog vaak sprake van discriminatie en onbegrip. De Vlaamse overheid werkt daarom aan een werkvloer waar iedereen zich thuis voelt en zet dit extra in de kijker tijdens enkele activiteiten in de week van 17 mei.

  Inclusie op de werkvloer

  Wist je dat het Voorzitterscollege, het overkoepelend managementorgaan van de Vlaamse overheid, zijn engagement heeft getoond voor de inclusie van holebi’s en transgenders op de werkvloer? Op 21 februari 2019 ondertekende het college het charter ‘De inclusieve organisatiecultuur – de kracht van genderdiversiteit en seksuele diversiteit op de werkvloer’. Met dit charter moedigt de top van de Vlaamse overheid een inclusieve organisatiecultuur aan. 

  Openheid voor en kansen geven aan diversiteit moedigt creativiteit en betrokkenheid aan. Dit creëert energie en goesting om samen te werken aan een warme overheid in een warme samenleving.
  Martin Ruebens, secretaris-generaal van het Departement Kanselarij & Bestuur en voorzitter van het Voorzitterscollege

  Wil jij ook je engagement tonen op de werkvloer? Draag dan de regenbooglanyard van de Vlaamse overheid. Het kleurrijke draaglint staat symbool voor een inclusievere werkvloer voor holebi’s en transgenderpersonen. Als je de regenbooglanyard draagt, ben je bondgenoot van alle holebi- en transpersonen binnen de Vlaamse overheid.

  Goed om weten: heb je nog geen lanyard of wil je binnen je organisatie extra lanyards uitdelen? Stuur dan een e-mail naar overuit@vlaanderen.be.

  Activiteiten

  Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. 

  Meer informatie

  Ben je op zoek naar meer informatie over de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie of de Belgian Pride? Raadpleeg dan de onderstaande webpagina’s.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88, bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be