chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  KMO-participatie aan overheidsopdrachten

  dinsdag, 29 maart 2022
  10:00 - 12:00
  Online

  De Vlaamse overheid organiseert dit jaar 4 boeiende events rond de KMO participatie aan overheidsopdrachten. Hiermee willen we KMO’s aanmoedigen om deel te nemen aan overheidsopdrachten, én aanbestedende organisaties in Vlaanderen sensibiliseren om een KMO-vriendelijk beleid te voeren. 
  Het eerste event kon je online volgen op dinsdag 29 maart. Noteer alvast ook 7 juni, 21 september (met beurs) en 6 december.

  Herbekijk het event van 29 maart.

  Programma 29 maart

  Michaël Van MolMichaël Van Mol - Jurist Afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten

  Hoe ‘ontleed’ je een bestek? 

  Tips en tricks van de jurist

  Michaël Van Mol geeft juridische tips om overheidsopdrachten toegankelijker te maken voor de KMO en aanbestedende overheden  te helpen om een KMO-vriendelijk beleid uit te stippelen. In deze uitzending ‘ontleedt’ Michaël een bestek!

  Juichen VCB en UNIZO de federale en Vlaamse initiatieven toe?

  Debat

  De federale overheid ontwierp een omstandig KMO-actieplan, en ook de Vlaamse overheid zet ondertussen in op een betere KMO-participatie aan overheidsopdrachten. Hoe worden deze initiatieven onthaald door de vertegenwoordigers van de KMO’s?

  Dirk Mons (FOD Economie), Thomas Soetaert (FOD Economie) voor de federale overheid en Bart Zoete (Vlaamse overheid) gaan in debat met Lynn Jonckheere (UNIZO) en Pedro Pattyn (Voorzitter Confederatie Bouw West-Vlaanderen en CEO Pattyn NV)

  Dirk MonsDirk Mons - Adviseur-generaal FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Bart ZoeteBart Zoete - Teamhoofd Beleid en Aankoop Het Facilitair Bedrijf Lynn JonckheereLynn Jonckheere - Juridisch adviseur UNIZO Pedro PattynPedro Pattyn - Voorzitter Confederatie Bouw West-Vlaanderen
  Kevin GhekiereKevin Ghekiere - Business Analist Het Facilitair Bedrijf

  Hoeveel KMO’s zijn aan de slag voor overheden?

  Nieuwe cijfers

  Hoeveel KMO’s nemen daadwerkelijk deel aan overheidsopdrachten? Een update van de zoektocht naar cijfers door Kevin Ghekiere

  Lieve Van MedegaelLieve Van Medegael - afdelingshoofd Bouwprojecten Het Facilitair Bedrijf

  Afdeling Bouwprojecten van het Facilitair Bedrijf

  Grote aanbesteders zoeken KMO’s                  

  De Afdeling Bouwprojecten van het Facilitair Bedrijf is één van de grootste aanbesteders van de Vlaamse overheid en bovendien werkzaam over heel Vlaanderen. Lieve Medegael geeft aan welke inspanningen gebeuren om de KMO’s beter te laten deelnemen aan deze opdrachten. 

  Jean-Pierre Waytens Jean-Pierre Waytens - Gedelegeerd bestuurder Bouwunie

  Westerlo was de meest KMO-vriendelijke bouwgemeente in 2021

  Best practice

  Jean-Pierre Waytens van de Bouwunie licht toe waarom Westerlo de award ontving voor de meest KMO-vriendelijke bouwgemeente in 2021.

  ‘Behapbare’ opdrachten

  De KMO aan het woord

  Te grote overheidsopdrachten zijn soms de aanleiding waardoor KMO’s moeilijk kunnen meedingen. De opdracht opdelen in percelen door de aanbestedende overheid kan soelaas bieden. Maar ook onderaannemerschap en netwerking kunnen de opdracht voor de KMO’s toegankelijker maken. 

  Partners en moderatoren

  Lynn JonckheereLynn Jonckheere - Juridisch adviseur UNIZO Joeri Van MeenenJoeri Van Meenen - Adjunct-directeur Vlaamse Confederatie Bouw Lien Wauters - Van der TaelenLien Wauters - Van der Taelen - Projectleiding en moderator Johan Van SteelandtJohan Van Steelandt - Projectleiding en moderator

  Inschrijven