chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Leren in Netwerk: vonk* over circulaire landbouw

  vrijdag, 29 november 2019
  10:00 - 13:00
  Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel - Ellipsgebouw - auditorium 0.06

  Vonk* is een nieuwe reeks van inspirerende sessies over landbouw, die aansluiten bij de actualiteit. En wat is er actueler dan het nieuwe Vlaamse regeerakkoord?

  Dat stelt dat we de voedselketen integraal en duurzaam moeten bekijken en de omslag moeten maken naar een kringloopeconomie. De landbouwsector kan meer inzetten op ‘lokale stromen, reststromen en het sluiten van de nutriëntkringloop en de eiwitkringloop’.

  Je hoort het: circulaire landbouw heeft dus toekomst. En voor het Departement Landbouw en Visserij is dat niet nieuw. Het Departement Landbouw en Visserij ondersteunt al projecten en evoluties in die zin. Deze stand van zaken en toekomstperspectieven wordt op vonk*  gedeeld met alle ambtenaren van de Vlaamse overheid.

  Op deze eerste editie van vonk* krijgt Hannah van Zanten (Universiteit Wageningen) het woord. Zij schetst het bredere plaatje van de kringlooplandbouw en gaat in op de rol van de veehouderij in het circulaire systeem. Daarna maken we kennis met de praktijk in de Vlaamse agrofoodsector. Een pionier stelt een beloftevol project voor. Er is volop ruimte voor vragen en opmerkingen. De sessie wordt afgesloten met een circulaire lunch.

  Inschrijven voor de sessie en de broodjeslunch kan via Vlimpers Leren.