chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

  Netwerksessie: presentatie Gedragsverkenner en themanummer VTOM + debat

  donderdag, 7 februari 2019
  9:30 - 16:00
  Kind & Gezin, Hallepoortlaan 27 in 1060 Brussel
  Status: Volzet

  Update: de presentaties staan ondertussen hier online.

  Op donderdag 7 februari 2019 leer je de Gedragsverkenner kennen. Daarmee kom je op korte tijd tot nuttige gedragsinterventies die je vooruit helpen met je uitdaging of beleidsprobleem. Het is een tool op maat van Vlaamse ambtenaren die DKB team Gedragsinzichten de voorbije maanden regelmatig heeft getest en bijgestuurd. In de namiddag kun je de Gedragsverkenner uittesten tijdens een volwaardige werksessie. (De namiddagsessie is ondertussen volzet maar we staan open voor dialoog over extra sessies.)

  We presenteren die dag ook het recentste nummer van het Vlaams Tijdschrift voor Overheidsmanagement (VTOM jrg. 2018 nr. 4, door Vlaamse ambtenaren gratis raadpleegbaar via Strada Lex). Het is een themanummer dat helemaal gewijd is aan de toepassing van gedragsinzichten in het Vlaamse beleid en erbuiten. Daarover voeren we ook een panelgesprek. (Op de voormiddagsessie kunnen maximum 150 deelnemers inschrijven.)

  Wie zich inschrijft, kan ook onderwerpen of vragen aanreiken voor het debat of de werksessie.
   
  Deze sessie is bedoeld voor Vlaamse ambtenaren. Ze is gratis maar schrijf je a.u.b. enkel in als je zeker kunt komen of een vervanger kunt sturen.

  8:45 - 9:30

  Afhalen toegangsbadge (onthaal Kind & Gezin), afhalen deelnemersbadge (aparte tafel voorbij de veiligheidspoortjes) en koffie (zaal tussen onthaal en auditorium)

  9:30 - 9:40

  Einde koffie + verplaatsing naar auditorium want we willen stipt beginnen :-)

  9:40 - 10:20

  Inleiding door het team Gedragsinzichten van het Departement Kanselarij en Bestuur van de Vlaamse overheid (auditorium, plenair)

  10:20 - 10:50

  Presentatie over bewegingsnudges bij de Vlaamse overheid en erbuiten door Filip Boen, professor sport- en bewegingspsychologie aan de KU Leuven (auditorium, plenair)

  10:50 - 11:20

  Koffiepauze + verplaatsingen (zaal tussen auditorium en onthaal)

  11:20 - 12:20

  Panelgesprek & interactie met de zaal over de toepassing van gedragsinzichten bij de (Vlaamse) overheid en wat er komt kijken bij de samenwerking tussen overheid en onderzoekers (auditorium, plenair)

  > panel: Wouter Van Dooren (VTOM / Universiteit Antwerpen), prof. Siegfried De Witte (BEE / KU Leuven), prof. Filip Boen (KU Leuven) en prof. Iris Vermeir (BE4Life / UGent)

  12:20 - 13:00

  Netwerklunch (zaal tussen auditorium en onthaal)

  13:00 - 13:15

  Intro en korte voorstellingsronde in lunchruimte (= zalen Louise, Noor & Senne)

  13:15 - 15:45

  Doesessie met de Gedragsverkenner aan aparte werktafels (auditorium, andere zalenvoor maximum 60 deelnemers (limiet bereikt).

  7 tafels, 7 thema's, 7 zalen :

  • Ismaël
  • Emma
  • Amber
  • Charlotte
  • Elise
  • Lieven
  • Marina

  Past 7 februari in de namiddag niet in je agenda of wil je de Gedragsverkenner liever samen met je team uitproberen? Dat kan ... lees er hieronder meer over.

  15:45 - 17:00

  Plenaire terugkoppeling in receptieruimte (= lunchruimte = zalen Louise, Noor & Senne) tot 16 uur + gezellig napraten

  Sessie volzet of wil je de Gedragsverkenner liever "in je werk" uitproberen?

  Past 7 februari in de namiddag niet in je agenda of wil je de Gedragsverkenner liever samen met je team uitproberen? Dat kan. De Gedragsverkenner gelijk uittesten op een specifieke uitdaging is een uitstekend idee. Neem contact met ons op via gedragsinzichten@vlaanderen.be en dan nemen we vooraf door hoe we de sessie kunnen voorbereiden.

  Leren doe je voornamelijk door te doén, want "behaviours shape attitudes". We raden je dan ook aan de Gedragsverkenner uit te proberen als je een beleidsuitdaging of ander probleem wilt oplossen met kennis van gedrag of psychologie.

  Kom met het openbaar vervoer of met de fiets

  De sessie vindt plaats bij Kind & Gezin aan de Hallepoortlaan 27 in 1060 Brussel (Sint-Gillis). Hun gebouw ligt op luttele minuten van metrohalte Hallepoort en op een klein kwartiertje stappen van treinstation Brussel-Zuid (neem de uitgang aan de kant van de Fonsnylaan en sla dan de Engelandstraat in ; aan het einde daarvan heb je je bestemming bereikt). Opgelet! Het gebouw van Kind & Gezin biedt geen parkeermogelijkheid voor auto's. Voor wie met de fiets komt zijn er twee mogelijkheden:

  1. via de hoofdingang kan een plooifiets aan het onthaal worden achtergelaten.
  2. Wie met een gewone fiets komt rijdt naar de (kleine) dienstparking in de Engelandstraat. Je moet dan eerst aanbellen aan de inrijpoort (rechts van huisnummer 70), en eens voorbij de poort kan je je fiets veilig stallen.

  Kom a.u.b. op tijd want je moet je eerst even aanmelden aan het onthaal en er is filevorming mogelijk aan de veiligheidspoortjes aan de ingang van het gebouw :-)

  Kun je niet komen maar wil je graag de documentatie? Zoals steeds vind je de presentaties kort na de sessie online via deze pagina. De Vlimperscode communiceren we daar dan ook. (De uitnodiging voor deze sessie werd op 2019-01-14 ca. 11 uur gemaild ; de save-the-date mails op 2018-10-17 en 2018-11-14, telkens zo organisatiebreed mogelijk (o.a. naar alle lijsten in Wegwijs). Mocht u onze communicatie niet hebben ontvangen, laat ons dat dan weten a.u.b.)

  Nog vragen? Stel ze dan via een e-mail aan gedragsinzichten@vlaanderen.be :-)

  Werp ook 's een blik op onze site en wees ook welkom in onze LinkedIngroep.

  Deze pagina werd het laatst aangepast in februari 2019 ; ze is een onderdeel van de minisite https://overheid.vlaanderen.be/gedragsinzichten > kennisdelingssessies.

  Voor je je inschrijft : schrijf je a.u.b. enkel in als je zeker kunt komen of een vervanger kunt sturen.