chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  maandag, 23 november 2020
  9:30 - 12:00
  Online via Zoom
  Status: Volzet

  Opgepast! Deze opleiding is reeds volzet! We leggen een wachtlijst aan! Je kan onderaan je gegevens achterlaten en mocht er een plaats vrijkomen, dan contacteren wij jou.

  De dienst Diversiteitsbeleid organiseert in samenwerking met AnySurfer de online opleiding webtoegankelijkheid voor webredacteurs en webontwikkelaars. Online opleidingen zijn soms energievretend en daarom spreiden we deze opleiding in verschillende sessies op verschillende dagen.

  Voor wie?

  • Je werkt bij de Vlaamse overheid.
  • Webredacteurs volgen de eerste twee sessies op maandag 23 en donderdag 26 november.
  • Webmasters, designers, ux'ers... volgen ook de derde sessie op dinsdag 1 december.
  • De vierde sessie op maandag 7 december is enkel bedoeld voor webontwikkelaars.

  LET OP: als webmaster, webontwikkelaar... ben je verplicht om ook de eerste twee sessies te volgen. Je kunt niet apart aansluiten voor de derde of vierde sessie.

  Alle sessies zijn van 9u30 tot 12u00.

  Wat mag je verwachten?

  Deze opleiding wilt aantonen hoe belangrijk webtoegankelijkheid en digitale toegankelijkheid is voor mensen met een handicap maar ook voor alle andere bezoekers van onze websites. Tegenwoordig wordt alles gedigitaliseerd en is het internet één van de belangrijkste communicatiemiddelen. Iedereen moet zonder hinder toegang hebben tot de informatie waarnaar hij op zoek is. Een heel belangrijk element in dit verhaal is toegankelijkheid.

  In sessie 1 en 2 leer je teksten, afbeeldingen, tabellen, hyperlinks, filmpjes enzovoort toegankelijk maken aan de hand van een aantal praktische voorbeelden.

  Sessie 3 behandelt relevante punten voor grafisch en functioneel ontwerp: gebruik van kleur, contrast, focusstijlen, afleiders als beweging, pop-ups, slideshows, design voor verschillende interactiemethodes (oriëntatie, zoom, reflow, toetsenbord...), leesvolgorde, keuze en ontwerp van componenten (cards, overlays, tabs, uitklap-elementen ...).

  Sessie 4 bundelt alle technische zaken: formulieren, correct gebruik van ARIA-attributen, ontwerp van widgets, hoe geef je een tekstalternatief aan achtergrondafbeeldingen, hoe kun je tekst verbergen en is dat een goed idee?

  Kostprijs

  Deze opleiding is gratis, maar inschrijven is verplicht!

  Praktische informatie

  Deze opleiding wordt begeleid door AnySurfer in Zoom. Je moet dit niet apart downloaden. 

  De opleiding is volzet! Wij leggen een wachtlijst aan, je kan onderaan je gegevens achterlaten. Mocht er een plaats vrijkomen, dan nemen wij contact op met jou.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel - Dienst Diversiteitsbeleid 
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.