chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  dinsdag, 8 juni 2021
  9:30 - 12:00
  Online via Zoom
  Status: Schrijf je nu in

  De dienst Diversiteitsbeleid organiseert in samenwerking met AnySurfer de online opleiding webtoegankelijkheid voor webredacteurs en webontwikkelaars. Online opleidingen zijn soms energievretend en daarom spreiden we deze opleiding in verschillende sessies op verschillende dagen.

  Voor wie?

  • Je werkt bij de Vlaamse overheid.
  • Je werkt voor een lokale overheid, stad, gemeente of provincie.
  • Je werkt als communicatiemedewerker, webredacteur... Websites beheren of digitaal communiceren behoren tot je takenpakket.

  Wat mag je verwachten?

  Deze opleidingen tonen aan hoe belangrijk het is dat websites en digitale communicatie toegankeljk zijn voor mensen met een handicap, maar ook voor alle andere bezoekers van onze websites. Tegenwoordig wordt alles gedigitaliseerd en is het internet één van de belangrijkste communicatiemiddelen. Iedereen moet zonder hinder toegang hebben tot de informatie waarnaar hij op zoek is. Een heel belangrijk element in dit verhaal is toegankelijkheid.

  Webredacteurs 

  De opleiding voor webredacteurs bestaat uit twee voormiddagen. Je kan kizen uit twee reeksen: dinsdag 8 en donderdag 10 juni OF dinsdag 15 en donderdag 17 juni. 

  Je leert onder andere teksten, afbeeldingen, tabellen, hyperlinks, filmpjes enzovoort toegankelijk maken aan de hand van een aantal praktische voorbeelden.

  Webontwikkelaars

  Webontwikkelaars, webmasters, designers, ux'ers... volgen de sessies op maandag 21 juni, donderdag 24 juni en maandag 28 juni.

  In deze opleiding komt alles aan bod wat ook in de opleiding voor webredacteurs zit. Daarnaast behandelen we het grafisch en functioneel ontwerp: gebruik van kleur, contrast, focusstijlen, afleiders als beweging, pop-ups, slideshows, design voor verschillende interactiemethodes (oriëntatie, zoom, reflow, toetsenbord...), leesvolgorde, keuze en ontwerp van componenten (cards, overlays, tabs, uitklap-elementen ...). Ook technische zaken komen aan bod: formulieren, correct gebruik van ARIA-attributen, ontwerp van widgets, hoe geef je een tekstalternatief aan achtergrondafbeeldingen, hoe kun je tekst verbergen en is dat een goed idee?

  Kostprijs

  Deze opleidingen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht!

  Praktische informatie

  Deze opleiding wordt begeleid door AnySurfer in Zoom. Je moet dit niet apart downloaden. 

  Een aantal dagen voor de opleiding ontvang je een mail met praktische informatie en de link om deel te nemen.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel - Dienst Diversiteitsbeleid 
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.