chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  donderdag, 9 december 2021
  16:00
  Ellipsgebouw - auditorium 0.06
  Status: Schrijf je nu in

  Professor emeritus Eddy Decuypere (KU Leuven) is opnieuw te gast bij het Departement Landbouw en Visserij. Na een gesmaakte lezing over Afrika twee jaar geleden vertelt hij over het belang van katoen in de wereldgeschiedenis.

  Waar werd de plant voor het eerst verbouwd? Wanneer deed katoen zijn intrede in Europa? Welke rol speelde Engeland in de ontwikkeling van de katoenindustrie? Welke impact had de Amerikaanse burgeroorlog en wat veranderde er onder Napoleon? Welke verschuivingen deden zich voor in de 20ste eeuw? Aan de hand van katoen maakt de spreker een reis door de tijd en laat hij zien hoe mondialisering in haar werk gaat.

  Praktisch

  De lezing vindt plaats op donderdag 9 december om 16 uur in het Ellipsgebouw (Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel), in het auditorium 0.06. Daarna is er nog de mogelijkheid om na te praten met een drankje.

  De toegangsprijs bedraagt 10 euro. De opbrengst gaat volledig naar Agrorun, de loopteams van het Departement Landbouw en Visserij die deelnemen aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 20 maart 2022 in Genk.

  Schrijf je in via het invulformulier.

  Gelieve het bedrag vooraf over te schrijven op het rekeningnummer van Tom Van Bogaert, BE80 9799 3787 1177, met vermelding van 'lezing katoen'.

  Bedankt voor je steun!