chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Radio EXPOO: Opvoeden is geen wedstrijd

  vrijdag, 15 mei 2020
  11:00 - 12:00
  Live radio

  De tweede uitzending van Radio EXPOO staat helemaal in het teken van de Week van de Opvoeding (16-23 mei), met als thema 'Opvoeden is geen (wed)strijd'. Want elke ouder heeft een eigen achtergrond, een eigen karakter en legt zijn persoonlijke klemtonen. Ook kinderen hebben hun eigen temperament, talenten en trekjes waarmee ze je de gordijnen kunnen injagen.

  De campagne doet een oproep voor meer mildheid tegenover jezelf, je kind(eren) en andere ouders en opvoeders.

  Deze uitzending richt zich tot alle gezins- en opvoedingsondersteuners, maar ook rechtstreeks naar (groot)ouders. 

  Nina Mouton is de centrale gast van deze uitzending. Ze is psycholoog en auteur van onder andere het boek 'Mild ouderschap'.

  Daarnaast komt ook Bart Soenens (Vakwerk Psychologie Ugent) langs. Bart Soenens schreef samen met Maarten Van Steenkiste het boek 'Vitamines voor groei', over de zelfdeterminatietheorie en het ABC van vitamines voor psychologische groei. 

  Imke Van Herrewegen (psychopedagoog bij Kind en Gezin) vertelt vanuit haar contacten met gezinnen over de momenten waarop ouders opvoeden als wedstrijd ervaren. En hoe een medewerker van Kind en Gezin bijvoorbeeld het verschil kan maken. 

  Ook meer over het programma van de Week van de Opvoeding 2020: zeven vloggers vertellen hoe zij denken en doen rond mild ouderschap. En tijdens het Hemelvaartsweekend spelen we Studio Sofa, een online spel dat gezinnen met elkaar verbindt. 

  De Goe bezig! pluim: wie ontvangt de pluim van de week? Wil jij een collega of een organisatie nomineren die fantastisch werk levert rond mild opvoeden? Laat het ons weten via info@expoo.be!

  RADIO EXPOO zendt de tweede aflevering uit op vrijdag 15 mei van 11 tot 12 uur, vanuit radiostudio Quindo in Kortrijk. Luisteren kan via deze livestream. Op 29 mei, 12 juni en 26 juni zijn de volgende uitzendingen van RADIO EXPOO gepland. Meer info lees je op de website van EXPOO, het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid.