chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  dinsdag, 14 januari 2020
  13:30 - 18:00
  Herman Teirlinckgebouw
  Status: Schrijf je nu in

  Met Sandbox Vlaanderen biedt de Vlaamse overheid een omgeving om veilig met nieuwe producten en technologieën te experimenteren.

  Op 14 januari in de namiddag stellen we, tijdens onze eerste Showcase, alle experimenten van Sandbox Vlaanderen voor. Zowel die die al achter de rug zijn als de lopende. De innovatieve bedrijven én de mensen van de Vlaamse overheid die hun schouders onder een experiment hebben gezet, komen toelichten wat ze precies hebben gedaan, hoe ze dit hebben aangepakt en welke inzichten dit heeft opgeleverd.

  Daarnaast stellen de start- en scale-ups zich ook graag voor op onze Start-up markt. Ontdek er wat de start-ups allemaal te bieden hebben en wat ze kunnen betekenen voor de werking van de Vlaamse overheid.

  De toegang is gratis, maar je dient je wel vooraf in te schrijven. Dat kan onderaan deze pagina. 

  Programma

  13:30 - 14:00

  Ontvangst

  14:00 - 14:10

  Welkom door Fredo De Smet, die de Sandbox Vaanderen Showcase in goede banen zal leiden. 

  Interview met Filip Boelaert, secretaris-generaal van het departement Mobiliteit en Openbare Werken en voorzitter van de VIT stuurgroep, en Frank Geets, administrateur-generaal van Het Facilitair Bedrijf en lid van de VIT-stuurgroep. 

  14:10 - 14:45

  Anna Thomlinson, Managing Director start it @ KBC (Eng):

  Start it @ KBC wil van België hét walhalla maken van Govtech. Maar wat is Govtech juist en waarom moeten we daar op inzetten? En waarom is interactie tussen een bloeiende start-up scene en de publieke sector in het belang van beiden? 

  Interview met Dieter Boen, Manager VRT Innovatie:

  Dieter Boen is hoofd van technologiestrategie en innovatie bij de VRT. Dieter legt de focus op open innovatie, waarbij ondernemerschap en internationale samenwerking centraal staan om de toekomst van media vorm te geven. De afdeling werkt nauw samen met Europese en Vlaamse partners, waaronder start-ups, universiteiten, omroepen en andere media-actoren. Dieter stond vijf jaar geleden mee aan de wieg van de VRT Sandbox, die als inspriratie diende voor Sandbox Vlaanderen. Welke weg hebben ze in die vijf jaar afgelegd, wat waren de obstakels en welke de belangrijkste lessen? 

  14:45 - 15:45

  Pitches van diverse experimenten 

  De voorbije maanden werden verschillende experimenten opgestart. Enkele zijn reeds afgerond en een aantal zijn nog lopende. De innovatieve bedrijven én de mensen van de Vlaamse overheid die mee hun schouders onder een experiment hebben gezet, komen toelichten wat hun experiment inhield of waar ze op dit moment in de lopende experimenten mee bezig zijn.  

  Daarnaast wordt ook een experimenten of Proof of Concept van binnen de Vlaamse overheid, die buiten het Sandbox Vlaanderen-kader werden opgezet, voorgesteld. 

  15:45 - 16:00

  Kopen bij Start-ups + PIO

  Naast Sandbox Vlaanderen zijn er binnen de Vlaamse overheid nog andere initiatieven die innovatie binnen de overheidssector willen bevorderen. Met 'Kopen bij start-ups' wil de Vlaamse overheid de deelname van start-ups aan overheidsopdrachten laten stijgen. Met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) wil de Vlaamse overheid de hand reiken aan agenstchappen en departementen om ze te helpen innovatieve producten en diensten te ontwikkelen, te testen en aan te kopen.

  16:00 - 16:10

  Wrap-up door Barbara Van Den Haute, Administrateur-generaal bij Agentschap Informatie Vlaanderen en lid van de VIT-stuurgroep. 

  16:10 - 18:00

  Start-up markt + netwerkdrink

    

  Inschrijven

  Begin
  Het Facilitair Bedrijf verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de privacyverklaring die je kan raadplegen via onderstaande link of kan opvragen via het e-mailadres dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Het Facilitair Bedrijf via het mailadres dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.