chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  maandag, 20 januari 2020
  10:30 - 12:00
  SERV, Wetstraat 34-36, 1040 Brussel
  Status: Schrijf je nu in

  Het Vlaams Evaluatieplatform, het Interuniversitair Centrum voor Wetgeving en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodigen u graag uit op het seminarie ‘Ontwikkelingen in het Europese en Vlaamse consultatiebeleid’ naar aanleiding van het speciaal verslag van de Europese Rekenkamer over het consultatiebeleid van de Europese Commissie en de diverse beleidsinitiatieven die in Vlaanderen op stapel staan in uitvoering van o.a. het witboek bestuur, het bestuursdecreet en het regeerakkoord. Het programma is als volgt:

  10u00  
   

  Onthaal
   

  10u30
   

  Mevr. Annemie Turtelboom, lid van de Europese Rekenkamer, licht de werking van de Europese Rekenkamer en het speciaal verslag van de Europese Rekenkamer over de openbare raadplegingen van de Europese Commissie toe. 


   

  Mevr. Katrien Debeuckelaere, adviseur-jurist bij het departement Omgeving van de Vlaamse overheid, vertelt over de inventaris die werd opgemaakt van de formele inspraakverplichtingen in de omgevingsregelgeving en situeert de vervolgacties binnen de diverse beleidsinitiatieven die in Vlaanderen op stapel staan in uitvoering van o.a. het witboek bestuur, het bestuursdecreet en de beleidsnota’s.  


   

  Dhr. Peter Van Humbeeck, werkzaam bij de SERV en verbonden aan de universiteit Antwerpen, zorgt voor een reflectie op het thema vanuit de Vlaamse consultatiepraktijk. 

  12u00

  Einde

  Dit seminarie van het VEP gaat door op maandag 20 januari 2020, van 10u30 tot 12u00, bij de SERV (Wetstraat 34-36, 1040 Brussel).

  Deelnemen is gratis maar inschrijven vooraf is verplicht. De plaatsen zijn beperkt. U kunt zich inschrijven via de Schrijf je in-knop bovenaan deze pagina.