chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Smart City: in welke slimme stad wil jij leven?

  donderdag, 20 juni 2019
  12:30 - 13:25
  Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 80, Brussel

  Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid.

  Deze keer zet imec haar visie uiteen over Smart City.

  Wat maakt steden slim? Ze hebben immers historisch altijd al gekeken naar hoe technologie hun werking kan ondersteunen. Rioleringen, elektriciteit, verkeerslichten,… waren ooit allemaal high tech.

  Met het internet of things wordt technologie (zoals sensoren en actuatoren) echter betaalbaarder en geconnecteerder. Met artificiële intelligentie komen er nieuwe inzichten uit die data. Overheden, bedrijven, onderzoekers én burgers zien er mogelijkheden in.

  Technologie zal de stedelijke problemen niet oplossen, maar kan wel een rol spelen in de aanpak ervan. Interdisciplinariteit, interoperabiliteit, doelgerichtheid, samenwerking, co-creatie,… het zijn cruciale componenten om tot een slimme stad te komen.

  In deze lezing vertelt Jan Adriaenssens, directeur City of Things bij imec, aan de hand van enkele concrete voorbeelden (goeie én minder goeie), hoe technologie een rol kan spelen in de steden van de toekomst.

  >> Inschrijven kan via deze link