chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  SV-seminarie 'Regionale input-outputtabellen'

  maandag, 20 september 2021
  10:00 - 12:30
  Herman Teirlinckgebouw, groot auditorium

  Op maandag 20 september 2021 stellen Statistiek Vlaanderen, het departement EWI en het interuniversitair consortium ECOOM de nieuwe interregionale input-outputtabel voor die door het Federaal Planbureau met cofinanciering van de gewesten werd ontwikkeld.

  Dit jaar verschijnt de 2de update van de interregionale input-outputtabel. De eerste versie verscheen in 2015 en had betrekking op het jaar 2010. Deze versie slaat op het jaar 2015. Op het seminarie zullen ook enkele methodologische aspecten en verschillen tussen beide versies belicht worden.

  Een interregionale input-outputtabel is een raamwerk dat het verband weergeeft tussen de productie in een economie en macro-economische variabelen (consumptie, investeringen, uitvoer). Een bijkomende dimensie is dat dit ook binnen en tussen de Belgische gewesten gebeurt.

  Dit instrument laat een dieper inzicht toe in de werking van de economie: de kostenstructuur van de bedrijfstakken, de toelevering tussen de bedrijfstakken onderling en tussen de gewesten, het belang van een bedrijfstak, rekening houdend met de verwevenheid in de economie, kunnen alle berekend worden.

  Daarnaast laat een interregionale input-outputtabel ook simulaties toe zoals bijvoorbeeld het inschatten van de impact van een verhoging van de investeringen op de werkgelegenheid of het inschatten van de gevolgen van een milieuheffing op de gemiddelde prijzen in de bedrijfstakken.

  Ben je geïnteresseerd, schrijf je dan nu online in.