chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

  Vlaanderen nodigt z'n KMO's uit op WELKOM KMO

  woensdag, 21 september 2022
  10:00 - 16:00

  Het gratis event over overheidsopdrachten en hoe ze als KMO binnen te halen

  WELKOM KMO - live event én beurs - helemaal gratis!

  Waarom deelnemen als KMO?

  • Je ontmoet verschillende grote Vlaamse aankopers én krijgt een overzicht van hun geplande aankopen. Je kunt rechtstreeks met hen afstemmen en op die manier snel informatie krijgen over deze opdrachten.
  • Je ontmoet tientallen dienstverleners en opleidingsverstrekkers. Zij tonen je – gratis én vrijblijvend – wat zij je te bieden hebben.
  • Je komt uit eerste bron alles te weten over de komende evoluties rond wetgeving en de nieuwe e-procurementapplicaties.

  Waarom deelnemen als aanbesteder?

  • Je krijgt informatie over hoe je een goed KMO-beleid kan opzetten
  • Je ontmoet tientallen dienstverleners en opleidingsverstrekkers. Zij tonen hoe zij KMO's kunnen begeleiden of hoe ze je kunnen helpen een KMO-vriendelijk beleid op te zetten.

  Inhoudelijk programma

  Je kiest als deelnemer vrij wat je wenst te volgen. Je beslist ter plekke. De sessies gaan door in het auditorium, tenzij anders aangegeven.

  Om 11u moedigen we iedereen aan om even naar de polyvalente ruimte te trekken waar minister-president Jan Jambon samen met administrateur-generaal Frank Geets alle deelnemers een hartelijk WELKOM zal toewensen. 

  10:00 - 11:00

  Welkom op WELKOM KMO

  Ontvangst met koffie, thee en koffiekoeken
  Locatie: Polyvalente ruimte + binnentuin

  10:00 - 10:20

  Starten met overheidsopdrachten

  Anja Palmaerts, APeXPRO
  Doelgroep: KMO's

  10:30 - 10:50

  KMO-vriendelijk én correct

  Michaël Van Mol, Vlaamse overheid
  Doelgroep: Aanbesteders

  11:00 - 11:20

  Interview met minister-president van de Vlaamse Regering Jan Jambon

  en administrateur-generaal van Het Facilitair Bedrijf Frank Geets, Danny Van Assche Afgevaardigd Beheerder UNIZO, Mark Dillen, Directeur-generaal VCB
  Locatie: Polyvalente ruimte

  11:30 - 11:50

  Hoe je (als) KMO aanmelden? Een KMO-vriendelijk aankoopbeleid

  Nele D'Haemers, Stad Hasselt
  Doelgroep: Aanbesteders én KMO's

  12:00 - 13:30

  Tijd voor een hapje

  Broodje met koffie of frisdrank
  Locatie: Polyvalente ruimte + binnentuin

  13:30 - 13:50

  Het nieuwe e-Procurement platform

  Roel Arys, Sigrid Strypsteen, FOD BOSA
  Doelgroep: Aanbesteders én KMO's

  14:00 - 14:20

  Best Practices in Europe

  Johan Van Steelandt, Vlaamse overheid
  Doelgroep: Aanbesteders

  14:30 - 14:50

  Tender Intelligence. Unieke marktinformatie over overheidsopdrachten

  Anaïs Werbrouckx en Gaëlle Cornille (Stichting Overheidsopdrachten)
  Doelgroep: KMO's

  15:00 - 16:00

  Receptie

  Locatie: Polyvalente ruimte

  Op de beurs

  Doorlopend van 10u - 15u (locatie: Polyvalente ruimte en binnentuin)

  Deze WELKOM KMO beurs is een samenwerking van de Vlaamse overheid en UNIZO, VCB, de Bouwunie en Agoria

  Grote aankopers

  Wat mag je verwachten? 
  Welke opdrachten voor KMO’s komen eraan? Hoe kan je als KMO deelnemen? Hoe kan je je als KMO kenbaar maken aan deze aankoper?

  Afdeling Bouwprojecten - Het Facilitair Bedrijf
  Het Facilitair Bedrijf De afdeling Bouwprojecten van Het Facilitair Bedrijf(externe website) coördineert diverse bouwprojecten van de Vlaamse overheid. Dit kan gaan over zowel nieuwbouw- en renovatieprojecten als het inrichten of optimaliseren van gebouwen. 
  Aankoopcentrale Het Facilitair Bedrijf
  Het Facilitair Bedrijf Het Facilitair Bedrijf is aangesteld als enige aankoopcentrale in de Vlaamse overheid voor “gangbare en gebruikelijke ondersteunende goederen en diensten”.
  De Vlaamse Waterweg

  De Vlaamse Waterweg nv beheert en exploiteert de waterwegen als een krachtig netwerk dat bijdraagt aan de economie, de welvaart en de leefbaarheid van Vlaanderen. 

  Mobiliteit en Openbare Werken

  Mobiliteit en Openbare werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

  Provinciebestuur Vlaams Brabant

  De provincie Vlaams-Brabant werkt als modern streekbestuur actief aan de duurzame ontwikkeling van de regio voor alle inwoners.

  De Watergroep

  De Watergroep is een integraal waterbedrijf dat diensten levert binnen de hele waterketen. Via een netwerk van 34.000 kilometer leidingen bedient het 3,4 miljoen klanten in 177 Vlaamse gemeenten. Dit maakt De Watergroep tot het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Naast de productie en distributie van drinkwater maken we ook water op maat voor de industrie en staan we gemeenten bij met hun afvalwaterbeheer.

  VRT

  De Vlaamse Radio en Televisie (VRT) is de Vlaamse publieke omroep. Ze informeert, inspireert en verbindt om zo de Vlaamse samenleving te versterken. 

  BELGOPROCESS

  Belgoprocess is een milieubedrijf, gevestigd in hartje Kempen, met een internationale reputatie op het vlak van verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en de sanering van buitendienstgestelde nucleaire installaties en sites.

  Dienstverleners

  Wat mag je verwachten? 

  • Hoe laat je je – als KMO - ondersteunen om een bestek goed te lezen én om een goede offerte in te dienen? Hoe zorg je dat je snel en efficiënt betaald wordt?
  • Hoe laat je – als aanbesteder – KMO’s maximaal en deskundig deelnemen?

  ...bij de aanbesteding

  Apexpro
  Apexpro - expert in procurement APeXPRO helpt organisaties bij aanbestedingen en overheidsopdrachten, bij het stroomlijnen van hun aankoopbeleid, en leert hen onderhandelen.
  Tenderexpert
  TenderExpert Administraties en ondernemingen kunnen bij Tender Expert terecht voor praktijkgerichte opleidingen, incompany trainingen, adviesverlening en detachering van experts.
  Tender Portal

  Tender Portal geeft vorm aan een platform voor alle overheidsorganisaties die onderhavig zijn aan de wetgeving overheidsopdrachten (centrale en decentrale overheden, scholen, vzw’s, ziekenhuizen, etc.) én voor bedrijven of organisaties die willen meedingen naar overheidsopdrachten.

  Tender Portal biedt ondersteunende en administratieve dienstverlening aan op diverse niveaus (tactisch, strategisch, juridisch) en werkt hiervoor samen met doorwinterde partners en experten.

  Stichting Overheidsopdrachten
  Stichting Overheidsopdrachten wil uitgroeien tot hét onafhankelijk kenniscentrum, dat volledige transparantie en gelijkheid in de markt ondersteunt én ijvert voor perfomanter aanbesteden.
  FOD BOSA - over de nieuwe e-procurementtoepassingen

  De FOD BOSA adviseert en ondersteunt overheidsdiensten bij overheidsopdrachten.

  Govex

  Govex brengt je op de hoogte van de Belgische, Europese en wereldwijde overheidsopdrachten (Bulletin der Aanbestedingen, Europees Publicatieblad, Lokale officiële bronnen ...). 

  TenderWolf

  TenderWolf is een slimme en razendsnelle zoekmachine voor overheidsopdrachten. 

  EBP

  EBP is dé marktplaats voor publieke opdrachten en bouwprojecten in de Benelux. Wij helpen onze klanten bij het vinden van overheidsopdrachten en projecten met handige digitale, op maat gemaakte abonnementsformules. Ook helpen wij onze klanten opdrachten te winnen met kennisservices zoals  consultancy, opleidingen, events en media.

  ...bij e-invoicing

  FOD BOSA – over Mercurius (verzenden van een elektronische factuur)

  De FOD BOSA adviseert en ondersteunt overheidsdiensten bij overheidsopdrachten.

  AdValvas

  AdValvas is pionier in e-invoicesoftware. Het bedrijf staat bekend als een flexibele partner die gemakkelijk meerdere invoiceflows en -formats kan integreren in het bedrijfsproces van de klant.

  Billtobox

  Billtobox zorgt ervoor dat iedere ondernemer altijd en overal digitaal verbonden is met zijn accountant.

  Billit

  Billit is een online facturatieplatform voor ondernemers en boekhouders. De software automatiseert tijdrovende en foutgevoelige taken zodat je meer tijd kan besteden aan je zaak en minder aan administratie.

  Billit is bovendien een gecertificeerd Peppol Access Point en marktleider in België. Wie wil factureren aan de Vlaamse en Federale overheid, is verplicht dit te doen via een veilig Peppol Access Point. Billit zorgt ervoor dat je facturen die zijn opgemaakt in het standaard UBL-formaat veilig worden verzonden en ontvangen. Zet nu de stap naar digitalisering en ontdek het gebruiksgemak en de snelheid van Billit via support@billit.be.

  Octopus

  Octopus is boekhoudsoftware die de ondernemer en accountant dichter bij elkaar brengt. We zijn ervan overtuigd dat een realtime samenwerking in de cloud voor beiden voordelig is. Zo kunnen ze digitaal samenwerken, tijd besparen en in efficiëntie winnen.

  Het Octopus boekhoudpakket is niet alleen online, maar ook gebruiksvriendelijk, kostefficiënt en Belgisch. We volgen de Belgische wetgeving op de voet en anticiperen nieuwe ontwikkelingen. Door ook nog eens te luisteren naar onze klanten kunnen we regelmatig updates lanceren. Zo is Octopus een go-to tool in deze gedigitaliseerde maatschappij.

  Wat Octopus zo uniek maakt is dat het bovendien ook een Peppol Access Point is: als je bij Octopus geregistreerd bent als Peppolgebruiker kan je hier elektronische documenten versturen en ontvangen. Je moet dus naast jouw boekhoudpakket niet op zoek gaan naar een Peppol Acces Point, want jouw boekhoudpakket IS een Peppol Access Point. Wil je vandaag nog van start gaan? Neem contact op via sales@octopus.be

  B2BRouter

  Van gratis verzending van elektronische facturen tot een integratie van je facturatie- of ERP-systeem met B2Brouter.

  ...bij innovatieve opdrachten

  PIO
  Programma Innovatieve Overheidsopdrachten Het PIO creëert via innovatieve overheidsopdrachten extra mogelijkheden om, samen met ondernemingen en onderzoekscentra, de werking van de Vlaamse publieke sector te vernieuwen en innovatieve antwoorden te bieden op tal van maatschappelijke uitdagingen. 
  Sandbox Vlaanderen
  Met Sandbox Vlaanderen biedt de Vlaamse overheid een omgeving om veilig in te experimenteren met nieuwe producten en technologieën. 

  Consultancy bureaus

  Wat mag je verwachten? 

  • Hoe laat je je – als KMO - ondersteunen om een bestek goed te lezen én om een goede offerte in te dienen?
  • Hoe laat je – als aanbesteder – KMO’s maximaal en deskundig deelnemen en teken je een KMO-aanbestedingsbeleid uit?
  KPMG
  KMPG

  KPMG Law is een Belgisch advocatenkantoor dat juridische ondersteuning en advisering verleent aan haar cliënten op het gebied van het publiek recht in de brede zin, het vennootschaps- en ondernemingsrecht, vastgoedrecht, sociaal recht, fiscaal- en financieel recht en bouwrecht. Onze cliënten zijn doorgaans overheden op federaal, regionaal en lokaal vlak, financiële instellingen, grote en middelgrote privé- en overheidsbedrijven, beursgenoteerde ondernemingen en familieondernemingen. 

  Wij staan garant voor relevante, proactieve, pragmatische en werkzame oplossingen voor onze cliënten, opdat zij op hun beurt in staat zijn om tegemoet te komen aan de moderne eisen die de ondernemings- of bestuurlijke wereld hen opleggen. Uiteraard verdedigen wij ook graag de belangen van onze cliënten voor de administratieve en burgerlijke rechtbanken, alsook voor arbitragecolleges.

  Als toonaangevend advocatenkantoor, werken wij geregeld samen met gerespecteerde vakmensen in andere disciplines die nauw aansluiten bij onze praktijk, waaronder financiële, fiscale en ondernemingsadvies verlenende professionals.

  Ons team van een 100-tal advocaten bestaat voornamelijk uit ervaren gespecialiseerde advocaten met verschillende achtergronden. Zij hebben een vergevorderde technische kennis in verschillende rechtsdomeinen en beschikken over een uitgebreide ervaring waardoor zij weten hoe een concreet probleem zo efficiënt mogelijk kan worden opgelost.

  EY LAW
  EY Law

  EY Law Belgium ( voorheen HVG advocaten-advocaten) is een full service ondernemingsrechtkantoor in België. Onze oplossingsgerichte aanpak heeft ons een uitstekende reputatie in de markt opgeleverd en het vertrouwen van ondernemersfamilies, kleine en middelgrote ondernemingen en multinationals.

  EY Law Belgium heeft een bevoorrechte samenwerking met EY Tax. Hierdoor kunnen wij onze juridische diensten aanbieden als onderdeel van een multidisciplinair pakket. Dit creëert voor onze cliënten een meerwaarde op het vlak van algemene efficiëntie en coherentie.

  Ons kantoor is een onafhankelijk Belgisch advocatenkantoor dat toegang heeft tot het internationale EY Law netwerk van bij EY aangesloten advocatenkantoren. Het EY Law netwerk bestaat momenteel uit 2.200 zeer ervaren advocaten die gekwalificeerd zijn in hun respectieve jurisdicties in 83 jurisdicties over de hele wereld. Via ons netwerk heeft EY Law België een werkelijk wereldwijde voetafdruk.

  Deloitte
  Deloitte.

  Deloitte Belgium is de marktleider op vlak van adviesverlening voor de publieke en private sector. Wij bieden dienstverlening aan in audit, risk advisory, accounting, tax&legal, consulting & financial advisory dienstverlening. Deloitte Belgie heeft meer dan 5100 werknemers in 11 kantoren.  Wij hebben meer dan 500 personen specifiek actief in de publieke sector, waarbij ook Deloitte private specifiek voor KMO’s en middelgrote bedrijven de trusted advisor is door onze oplossingen op maat, expertise en hoge kwaliteitsstandaarden. Onze medewerkers zijn zorgvuldig geselecteerd en getraind om oplossingen op maat en innovatieve oplossingen en om onze klanten te ondersteunen in hun lange termijn doelen, ambities en uitdagingen.

  Door de samenwerking met het gerenommeerde Deloitte legal, een onafhankelijk advocatenbureau samen met het  Greenille Private client team dat erkend is in de Chambers HNW 2021 ranking,  kunnen alle juridische vraagstukken van KMO’s beantwoord worden.

  Partners

  VLAIO
  Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat.
  UNIZO
  Zaken doen met de overheid, houdt voor KMO’s zeer veel opportuniteiten in. UNIZO pleit dan ook al geruime tijd om de toegang van KMO’s tot overheidsopdrachten te vergroten, en de KMO-beurs is daar een belangrijke stap in. Verder kunnen ondernemingen ook bij UNIZO terecht voor allerhande advies over overheidsopdrachten. Voor meer info: www.unizo.be/overheidsopdrachten
  Embuild Vlaanderen
  Logo Embuild Vlaanderen Embuild Vlaanderen is de nieuwe naam voor de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB). Ons doel blijft hetzelfde, maar we willen onze toegevoegde waarde toekomstgericht vernieuwen. Meer dan 10.000 bouwbedrijven. Daar kan je niet omheen. Meer dan 10.000 bouwondernemers in Vlaanderen rekenen op ons. Klein en groot. Actief in alle activiteiten en technieken van de brede bouwsector. Embuild Vlaanderen is hun stem en partner. Wij verdedigen hun belangen en promoten hun innovatief vakmanschap. Embuild Vlaanderen verzorgt dienstverlening voor zijn leden en neemt standpunten in rond allerlei thema’s die de bouw aanbelangen: van sociale, fiscale, juridische en Europese zaken tot milieu, klimaat, energie, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, openbare werken, tewerkstelling, opleiding, veiligheid op het werk, innovatie, digitalisering, conjunctuur enz. Zo adviseert en ondersteunt Embuild Vlaanderen zijn leden onder meer op het vlak van deelname aan en uitvoering van overheidsopdrachten. Samen met de Vlaamse overheid wil Embuild Vlaanderen KMO’s aanzetten om meer deel te nemen aan overheidsopdrachten in Vlaanderen. Meer info, www.embuildvlaanderen.be
  BOUWUNIE

  Unie van het KMO-bouwbedrijf.

  Agoria
  Technologiefederatie Agoria verenigt meer dan 2000 technologiebedrijven en iedereen die door technologie geïnspireerd is. Met meer dan 321.000 medewerkers is de technologiesector de grootste sector van België en Agoria de grootste federatie binnen het VBO. Zo'n 70 procent van de leden van Agoria zijn kmo's.

  Agoria telt meer dan 200 medewerkers. Zij werken bij de leden, thuis of op kantoor in Brussel, Antwerpen, Luik, Gent en Charleroi. In de eerste drie steden heeft Agoria een eigen BluePoint business centrum en Tech.Lounge.

  De dienstverlening en standpunten van Agoria gaan over digitalisering, maakindustrie van morgen, talentbeleid en opleiding, marktontwikkeling, regelgeving, infrastructuur, klimaat, milieu en energie. Agoria wil iedereen die door technologie en innovatie geïnspireerd is, verbinden en het succes van bedrijven verhogen en duurzaam vormgeven.