chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  donderdag, 12 september 2019
  11:30 - 13:30
  Herman Teirlinck - 1.43, Toots Thielemans
  Status: Schrijf je nu in
  Duurzame ontwikkeling SDG

  Lunchvoorstelling Federaal Rapport Duurzame Ontwikkeling 2019 “Welke prioriteit voor een duurzame ontwikkeling?” door Jean-Maurice Frère van het Federaal Planbureau.

  Om mondiale uitdagingen zoals armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit aan te pakken, hebben alle landen in de wereld de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s) aangenomen.

  Ook België heeft zich ertoe verbonden om de 17 SDG's te bereiken in 2030. Het Federaal rapport rond duurzame ontwikkeling 2019 stelt vast dat we in België die doelstellingen echter niet zullen bereiken bij een voortzetting van de huidige trends. 

   

  Het rapport beantwoordt drie vragen:

  • Waar staat België? 51 indicatoren tonen aan dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden als de huidige trends zich verderzetten.
  • Welke politieke prioriteit voor duurzame ontwikkeling? 

   Hoewel de politieke impulsen om de SDG’s te realiseren ontbraken, hebben de federale overheidsdiensten concrete acties opgezet, die misschien ook de Vlaamse collega's kunnen inspireren? 

  • Hoe het beleid voorbereiden? Twee casestudies laten zien hoe je de SDG's kan gebruiken bij de voorbereiding van een coherent beleid:
   • een CO2-taks
   • alternatieven voor bedrijfswagens 

  Praktisch

  • donderdag 12 september van 11.30 tot 13.30 uur
  • 11.30 uur: ontvangst met broodjes in de binnentuin (gelijkvloers Herman Teirlinck  00.10)
  • 12 uur: begin voorstelling in het klein auditorium (Herman Teirlinck 1.43, Toots Thielemans)

  Meer informatie

  Inschrijven

  Begin
  Departement Kanselarij en Bestuur verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.dkb@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Departement Kanselarij en Bestuur via het mailadres dpo.dkb@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.