chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  dinsdag, 17 november 2020
  9:00 - 12:00
  Online via MS Teams
  Status: Volzet

  Je bent van harte welkom op de vorming interculturaliteit. Tijdens deze opleiding van het Agentschap Integratie en Inburgering leer je omgaan met cultuurverschillen.

  Voor wie?

  • Iedereen die interesse heeft in diversiteit en interculturaliteit.

  Wat mag je verwachten?

  We leven en werken in een superdiverse samenleving. Als medewerker van de Vlaamse overheid kom je in contact met mensen met verschillende achtergronden. Misschien viert je manager wel Chanoeka, neemt je collega deel aan de Ramadan, of is Diwali een groot feest bij je klant thuis. Diversiteit is een feit, en een verrijking. Tegelijk vereist dit als professional een hoop competenties doordat we niet allemaal evenveel thuis zijn in de cultuurverschillen en soms geconfronteerd worden met misverstanden of verrassende praktijken. Omgaan met diversiteit door de blik te verruimen, verhoogt de kwaliteit van de dienstverlening voor alle gebruikers. Iedereen is namelijk uniek door de verschillen, maar ook gelijkaardig door de gemeenschappelijke interesses of visies.

  Deze interactieve vormingssessie biedt een theoretisch kader en oefeningen aan. We tonen niet enkel de verschillende perspectieven, maar zoeken naar de gemeenschappelijke elementen die de verschillen overstijgen. Kortom, je krijgt een aantal tools die je helpen om verbinding te creëren op een diverse werkvloer

  Praktische informatie

  Schrijf je snel hieronder in, want de plaatsen zijn beperkt! Een paar dagen voor de vorming zal je een mail ontvangen met bijkomende info waaronder ook de MS-teams link.

  Tip! 

  In de namiddag wordt van 13 tot 16 uur een bijpassende opleiding Interculturele communicatie georganiseerd op dezelfde locatie. Je kan beide opleidingen combineren of kiezen om enkel één van beide vormingen te volgen. 

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel - Dienst Diversiteitsbeleid 
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin

  Opgelet: het aantal inschrijvingen is beperkt.

  Heb je specifieke behoeften of noden om dit evenement bij te wonen? Bijvoorbeeld omwille van een fysieke beperking, allergie, ... Laat het ons weten.
  • Inschrijven? Klik op indienen.
  • In je agenda zetten? Klik bovenaan deze webpagina op 'Toevoegen aan kalender'.
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.