chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  dinsdag, 18 januari 2022
  13:00 - 16:00
  Online via MS Teams
  Status: Volzet

  Je bent van harte welkom op de vorming interculturele communicatie. Tijdens deze opleiding van het Agentschap Integratie en Inburgering leer je omgaan met cultuurverschillen en oefen je je communicatievaardigheden op concrete interculturele situaties.

  Voor wie?

  • Iedereen die interesse heeft in diversiteit en interculturele communicatie.

  Wat mag je verwachten?

  In deze vorming geven we invulling aan het begrip 'interculturele communicatie'. Hiervoor vertrekken we vanuit een theoretisch kader. Vervolgens concretiseren we het mogelijke effect van cultuurverschillen in communicatie aan de hand van praktijkvoorbeelden.

  We koppelen de theorie aan de huidige en toekomstige professionele uitdagingen van de praktijk en zetten in op het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast staan we even stil bij ‘doeltreffend communiceren’ en de hulpmiddelen de er zijn om taaldrempels weg te werken en waarmee je je communicatie kan ondersteunen.

  Praktische informatie

  De opleiding is volzet! Een paar dagen voor de vorming ontvang je de officiële bevestigingsmail met meer praktische informatie en de link om deel te nemen.

  Tip! 

  In de voormiddag wordt van 9 tot 12 uur een bijpassende digitale opleiding Interculturaliteit georganiseerd. Je kan beide opleidingen combineren of kiezen om enkel één van beide vormingen te volgen.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel - Dienst Diversiteitsbeleid 
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin

  Opgelet: het aantal inschrijvingen is beperkt.

  Heb je specifieke behoeften of noden om dit evenement bij te wonen? Bijvoorbeeld omwille van een fysieke beperking, allergie, ... Laat het ons weten.
  • Inschrijven? Klik op indienen.
  • In je agenda zetten? Klik bovenaan deze webpagina op 'Toevoegen aan kalender'.
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.