chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  donderdag, 7 november 2019
  9:30 - 15:30
  Hendrik Consciencegebouw - lokaal 1B14
  Status: Volzet

  Wordt je in dagelijkse contacten met collega’s of externe klanten soms geconfronteerd met racistische uitspraken? Of racistisch gedrag tegenover personen uit andere cultuurgroepen? Dan is het niet altijd eenvoudig om daarom te reageren. Je voelt je bijvoorbeeld machteloos. Sommigen slaan de deur dicht, anderen bouwen een heel discours op met cijfers en weerleggingen. In deze opleiding leer je hiermee omgaan.

  Voor wie?

  • Je werkt bij de Vlaamse overheid.
  • Je hebt interesse in het thema diversiteit.

  Wat mag je verwachten?

  Tijdens deze opleiding ga je op zoek naar een persoonlijke en effectieve manier om in gesprek te gaan met mensen die zich racistisch uiten. Aan de hand van oefeningen, rollenspel en huistaken verwerf je inzicht in de achtergronden van racistisch gedrag. Dit brengt je op het spoor van een bevrijdende aanpak van racisme.

  Aan het einde van de vorming ontvang je de brochure ‘Als bondgenoten racisme aanpakken’, die een goede samenvatting is van de opleiding.

  Kostprijs

  Je deelname aan deze opleiding is gratis

  Praktische informatie

  • De opleiding duurt 2 x 2,5 uur zodat de deelnemers voldoende oefenkansen krijgen en we concrete ervaringen kunnen bespreken.
  • De opleiding is interactief.
  • Je krijgt een professionele begeleiding van Orbit vzw.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel – dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be

  Inschrijven

  Begin
  Heb je specifieke behoeften of noden om dit evenement bij te wonen? Bijvoorbeeld omwille van een fysieke beperking, allergie, ... Laat het ons weten.
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de privacyverklaring die je kan raadplegen via onderstaande link of kan opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.