chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Week van het Bos 2019: ravot je rot

  zondag, 13 oktober 2019 tot zondag, 20 oktober 2019
  bos

  Tussen 13 en 20 oktober is het tijd voor een week vol natuur- en spelplezier! Ook dit jaar staat de Week van het Bos in het teken van ravotten en spelen. Want ravotten in de natuur maakt ons gezonder en creatiever.

  Kleuters kunnen het Grote Dierenbos verkennen met Meneer de Uil en de andere dieren uit Fabeltjesland met een speciale editie van de Fabeltjeskrant. 

  Kinderen van 5 tot 8 jaar gaan op stap met de boshelden Pelle de Koperwiek, Pluim de Eekhoorn en Prik de Egel en leren spelenderwijs over en in het bos.

  Kinderen van 9 tot 12 jaar testen hun natuurkennis in de ravot-je-rot quiz.

  Alle kinderen van de lagere school worden uitgedaagd door Rechtvaardige Ree om deel te nemen aan het educatief pakket 'Meet je met een dier'. Wie deelneemt aan 'Meet je met een dier' maakt bovendien kans op mooie prijzen.

  Een bosfeest voor iedereen

  Zin om er met het gezin op uit te trekken? De educatieve pakketten op de website leveren ook heel wat inspiratie om in gezinsverband te ravotten en op ontdekking te gaan in de natuur.

  Speelzones

  Kinderen springen in het bos Foto: ANB

  Buiten spelen heeft heel wat voordelen: betere motoriek, meer uithoudingsvermogen, je wordt creatiever… Ga dus op zoek naar speelzones. Dat zijn stukken natuur of bos waarin je ongestoord kunt spelen. Je mag er de paden verlaten en kampen bouwen. Op de website van Natuur en Bos vind je een overzicht.

  Meer zin in een leuke activiteit? Ook daar is er voor ieder wat wils. Bekijk de agenda van Week van het Bos

  De Week van het Bos (13 tot 20 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos in samenwerking met BOS+. Wil je meer weten over de Week van het Bos? Neem dan zeker een kijkje op www.weekvanhetbos.be.