chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Week van het Bos 2021

  zondag, 10 oktober 2021 tot zondag, 17 oktober 2021
  /

  Van 10 tot en met 17 oktober 2021 is het de Week van het Bos. De Week van het Bos, dat is het signaal voor duizenden kinderen om spelenderwijs de natuur te laten ontdekken. Met deze jaarlijkse campagne hoopt het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw duizenden kinderen het bos spelenderwijs te laten ontdekken.

  Het thema van deze editie is: ‘Ga op ontdekking in de natuur om de hoek’. Trek er dus samen met je klasgenoten, ouders en vrienden op uit naar het bos, het park of een van de speelzones van Natuur en Bos. Buiten spelen en op ontdekking gaan maakt ons immers gelukkiger en creatiever. Kampen bouwen, klimmen in bomen, springen over beken, rollen in het zand, het zalig après-gevoel van groene knieën en de geur van gras…

  Ontdekkingstocht

  De Week van het Bos heeft weer een kant-en-klaar aanbod voor leerkrachten. In samenwerking met BOS+ werden zowel voor de kleuters als de kinderen van de lagere school educatieve pakketten ontwikkeld met daaraan gekoppelde wedstrijden. De kleuters kunnen aan de slag met een schatkaart met tal van doe-opdrachten. 3 herkenbare en ontwapenende bosbewoners Bo de Specht, Wickedi Wolf en Hubert het vliegend hert nemen de kindjes op sleeptouw. Leerlingen van de lagere school treden in de voetsporen van  Alexander von Humboldt, avonturier, bioloog en ontdekkingsreiziger.  Achter iedere boomstam loert een verrassing. Met ontdekkingskaarten vol gevarieerde doe-opdrachten worden ook de kinderen experten in heel wat domeinen.

  Gezinnen met kinderen kunnen dan weer volop genieten van de vele speelzones, al dan niet in combinatie met een fikse boswandeling of een van de activiteiten die je vindt op www.weekvanhetbos.be

  Zwam FM

  Klaar om al lachend, gierend en brullend bij te leren over de wickedi-wondere wereld van het bos? Trek dan de natuur in en stem af op Zwam FM.

  Dit jaar ontwikkelde het Agentschap voor Natuur en Bos ook een ‘boscast’ met de toepasselijke naam Zwam FM. Op deze nog relatief onbekende radiozender kun je grappige verhalen over de natuur beluisteren. In drie afleveringen komen verschillende bosbewoners aan het woord: Bo de Bonte specht, Hubert het Vliegend hert en Wickedi wolf. De acteurs Koen Van Impe, Clara Cleymans en Rik Verheye spraken de stemmetjes in. Op het einde van elke aflevering krijgen de luisteraars een originele opdracht om in het bos uit te voeren. Ideaal voor jong en oud. Niet twijfelen, gewoon luisteren.

  Kort samengevat; 3 keileuke afleveringen – waanzinnige opdrachten – boslied met hoog oorwurmgehalte. Je hoort het allemaal op www.zwamfm.be of via Spotify.

  De Week van het Bos wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse overheid in samenwerking met BOS+.