chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

  Werksessie: betere brieven dankzij gedragsinzichten

  donderdag, 6 december 2018
  9:00 - 13:30
  zaal 1.C.15 van het Consciencegebouw in Brussel
  Status: Volzet

  Sorry, je kunt er op 6 december niet meer bij. Maar er is ook goed nieuws: doordat er zoveel belangstelling is, beslisten we om een nieuwe sessie te organiseren in 2019. Wil je op de hoogte blijven, scroll dan even door ...

  De sessie is ondertussen afgelopen ; de presentaties staan hier online.

  Tijdens deze kennisdelings- én werksessie op 6 december 2018 leer je heerlijk heldere brieven schrijven die efficiënter zijn dankzij de toepassing van gedragsinzichten.

  De sessie start in zaal 1.C.15 ("Pierre en Marie Curie") op de eerste verdieping van het Consciencegebouw. Er is daar een apart onthaal waar fijne collega's je helpen de zaal te vinden. Kom a.u.b. op tijd.

  De werksessie is enkel toegankelijk voor Vlaamse ambtenaren.

  8:40 - 9:00

  Tijd om plaats te nemen in de zaal want we willen stipt starten :-)

  9:00 - 9:30

  Inleiding met "eye openers" door het team Gedragsinzichten van het Departement Kanselarij en Bestuur van de Vlaamse overheid

  9:30 - 10:20

  Kaj Bots, adviseur handhaving bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en lid van het Behavioural Insights Netwerk Nederland (BIN NL) over hun project en publicatie "Gedragstechnieken voor brieven en e-mails" (vers van de pers sinds 2018-10-18)

  10:20 - 11:00

  Dirk Caluwé, Karen Deschamps en Katleen Maesen van het team Taaladvies van het Departement Kanselarij en Bestuur van de Vlaamse overheid, over hoe je tot betere brieven of mails kunt komen

  11:00 - 11:15

  Koffiepauze + verplaatsing naar de zaal waar een werktafel op jou wacht, of de gedachtenwisseling plaatsvindt

  11:15 - 12:30

  OFWEL Workshop brieven en e-mails (optie 1) : werktafels waarin bestaande brieven onder de loep worden genomen en herschreven, gebruik makend van de tools & inzichten die voor de koffiepauze werden gedeeld.

  11:15 - 12:30

  OFWEL Workshop beleidsinsteek en gedragsinzichten (optie 2) : gedachtenwisseling over de ambities om gedragsinzichten toe te passen in (de actieplannen voor) de volgende legislatuur.

  12:30 - 12:45

  Plenaire terugkoppeling: hoe liep dat, aan die werktafels? Hoe leuk of lastig was het om die gedragstechnieken toe te passen? En wat waren de conclusies van de parallelsessie?

  12:45 - 13:30

  Vegetarische broodjeslunch voor wie zich inschreef op de lunch

  De sessie vindt plaats in het Consciencegebouw in de Brusselse noordwijk (Koning Albert II laan 15 in 1210 Brussel),. Dat ligt op een klein kwartiertje stappen van treinstation Brussel-Noord of metrohaltes Ijzer of Rogier.

  De werksessies na de koffiepauze vinden plaats in 1.C.15, of in 1.C.06, 1.C.10, 1.C.11 of 1.B.05. 

  Kun je niet komen maar wil je graag de documentatie? Zoals steeds vind je de presentaties kort na de sessie online via deze pagina. De Vlimperscode communiceren we daar dan ook.

  Wil je graag op de hoogte blijven van toekomstige sessies? Schrijf je dan hier in ! (Deze lijst is enkel bedoeld voor intern gebruik "binnen de Vlaamse overheid" ; wie niet voor de Vlaamse overheid werkt, wordt manueel weer uit de lijst gewist. De uitnodiging voor deze sessie werd op 2018-11-14 gemaild, de save-the-date op 2018-10-17, telkens enkel "binnen de Vlaamse overheid". Op de verzendlijst o.a. alle contacten in Wegwijs.)

  Nog vragen? Stel ze dan via een e-mail aan gedragsinzichten@vlaanderen.be :-)

  Werp ook 's een blik op onze site en wees ook welkom in onze LinkedIngroep.

  Deze pagina werd het laatst aangepast in december 2018 ; ze is een onderdeel van de minisite https://overheid.vlaanderen.be/gedragsinzichten > kennisdelingssessies.