chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.
  maandag, 5 juli 2021 tot vrijdag, 27 augustus 2021
  wordt later bekendgemaakt
  Status: Schrijf je nu in

  Wilt u als lid van het topkader uw coachende vaardigheden aanscherpen of opfrissen? Neem dan deel aan deze opleiding. U krijgt de nodige technieken en vaardigheden aangereikt die u helpen om op een coachende manier in dialoog te gaan.     

  Voor wie?

  • U bent aan de slag als lid van het topkader (secretaris-generaal, administrateur-generaal, gedelegeerd bestuurder, algemeen directeur, …) binnen de Vlaamse overheid.

  Wat mag u verwachten?

  De coronacrisis zette de nood aan een coachende cultuur en houding hoog op de agenda. Coachend in dialoog gaan met medewerkers en stakeholders, waarderen en betrokken confronteren, medewerkers verantwoordelijkheid en autonomie geven, … Dit zijn essentiële skills om medewerkers en de organisatie heelhuids door deze veranderende tijden heen te loodsen. Organisaties, bestuurders en leiders die deze vaardigheden op de voorgrond zetten, plukken hiervan de vruchten.

  Als leidend ambtenaar krijgt u in deze zomerklas de nodige technieken en vaardigheden aangereikt die u helpen om op een coachende manier in dialoog te gaan. En dit specifiek binnen de context en uitdagingen van uw functie als eindverantwoordelijke.

  U krijgt een antwoord op onderstaande vragen:   

  • Hoe geeft u als leidend ambtenaar het voorbeeld wanneer de Vlaamse overheid streeft naar een coachende leiderschapscultuur? 
  • In welke gesprekken (onderhandelingen, debatten, vergaderingen, overlegmomenten, …) kunnen aspecten van deze coachende attitude gerichter ingezet worden?  

  Goed om weten

  • De opleiding wordt in het najaar van 2021 vervolgd met verdiepingsmodules die inhoudelijk worden afgestemd met alle deelnemers van de opleiding. Denk hierbij aan thema’s zoals het coachen van managementteams, het implementeren van een coachende organisatiecultuur, delegeren, loslaten en empoweren, of leidinggeven in geval van conflicten en spanningen.  
  • Aan deze opleiding is ook een coachtraject gekoppeld waarin u uw leidinggevende en coachende vaardigheden verder kunt ontwikkelen onder leiding van een ervaren coach.  
  Welke technieken krijgt u aangeleerd?

  U leert:

  • moeilijke gesprekken om te buigen tot wederzijdse leermomenten en constructieve dialogen  
  • feedback te geven aan stafleden, kabinetsmedewerkers, collega’s, … die er toe doet en waarop verder gebouwd kan worden bij het zoeken naar oplossingen en het doorvoeren van innovatie. 
  • een faciliterende en coachende houding aan te nemen bij het opnemen van verandertrajecten.  
  Wie geeft de opleiding?

  Deze opleiding wordt gegeven door Ann Bayart van Quintessence. Zij gaf deze module al eerder in 2016 en 2017 aan leidend ambtenaren.   

  Als ervaren management consultant neemt Ann een gediversifieerde rol op in projecten omtrent competentie-ontwikkeling, leiderschap en organisatie- ontwikkeling.   

  Door haar ervaring heeft Ann voldoende credibiliteit om gesprekspartners op hoog niveau te adviseren. Ze werkt assessment-, development en opleidingstrajecten alsook management consultancy projecten uit voor opdrachtgevers uit de publieke en privésector. Als trainer/coach beschikt ze over een ruime expertise op het vlak van management, persoonlijke ontwikkeling, team coaching en individuele coaching.  

  Haar stijl is interactief, confronterend en verhelderend. Ze heeft aandacht voor groepsdynamiek en pikt snel in op vragen en gevoeligheden van deelnemers.  

  Praktische informatie

  • Wanneer? 
   De opleiding beslaat 1,5 dag en gaat door in juli of augustus. We starten tijdens de vooravond (inclusief avondmaal) en zetten de opleiding de dag nadien verder  

   Duid bij uw inschrijving uw beschikbare data aan. Op basis van de mogelijkheden worden de opleidingsdata en groepssamenstelling bepaald. 
  • Waar?  
   De locatie wordt later bekendgemaakt. 

  Kostprijs

  De kostprijs van deze opleiding wordt binnenkort bekendgemaakt. 

  Gelieve bij inschrijving uw budgethouder hiervan op de hoogte te brengen 

  Inschrijven

  Contact

  Meer informatie of een vraag?  

  Agentschap Overheidspersoneel – team Leiderschap 
  Havenlaan 88 bus 31 
  1000 Brussel 
  leiderschap@vlaanderen.be – 0474 66 12 20

  Inschrijven

  Begin
  Agentschap Overheidspersoneel verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Agentschap Overheidspersoneel via het mailadres dpo.ago@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.