chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Arbeidshygiëne

    Voor de lokalen waarin arbeid wordt verricht, worden een aantal omgevingsfactoren vooropgesteld. Zo bestaan er voorschriften over de ventilatie (luchtverversing) in het werklokaal, temperatuur, geluidsomgeving en verlichting.

    De implementatie van de basisprincipes op gebied van arbeidshygiëne in de arbeidsprocessen, motiveert de medewerkers om goed te presteren en draagt bij tot een verhoging van de kwaliteit en productiviteit van het werk.

    Het herkennen van problemen gebeurt door middel van opsporen, identificeren, inventariseren en meten.

    Dienstverlening

    HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)

    HACCP is de huidige preventieve referentiemethode waardoor de hygiënische veiligheid van de voedselproducten wordt gewaarborgd. Lees meer.

    Op het vlak van HACCP wordt de volgende dienstverlening geboden:

    • Advies vóór bouw 
    • Interne audit keuken

    Meer informatie

    In de welzijnsmap vindt u meer informatie over arbeidshygiëne.

    Regelgeving

    Het welzijnsbeleid op het gebied van arbeidshygiëne steunt op de wettelijke bepalingen over arbeidsplaatsen, omgevingsfactoren, agentia en technische richtlijnen (NEN, ISO, …). De belangrijkste bepalingen over omgevingsfactoren en fysische agentia zijn terug te vinden in de Codex.

    Gemeenschappelijke Dienst voor Preventie en Bescherming (GDPB)

    Adres
    Herman Teirlinckgebouw
    Havenlaan 88 - bus 20
    1000 Brussel
    België
    Telefoon
    02 553 01 22
    E-mail