chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Cijfers Audit Vlaanderen

  Op regelmatige tijdstippen wordt de interne werking van entiteiten die onder het toepassingsgebied Audit Vlaanderen vallen, opgevolgd door de interne auditdienst van de Vlaamse overheid. Er zijn cijfers beschikbaar over 2010 en 2013.

  Er is een algemene vooruitgang op vlak van organisatiebeheersing en een meerderheid van de organisaties ontwikkelde een actieplan om dit nog verder te verbeteren. Het systematisch uitvoeren van een zelfevaluatie is echter nog niet ingeburgerd.

  Vooral op het vlak van cultuur en integriteit werd een grote vooruitgang geboekt. De meerderheid van de entiteiten beschikt over cultuur- en integriteitsversterkende instrumenten die gestandaardiseerd, gedocumenteerd en gecommuniceerd zijn, én toegepast worden.

  Wat betreft de efficiëntie van de interne werking, scoren entiteiten over het algemeen lager. Zo beschikt slechts een minderheid over de juiste instrumenten om efficiëntiewinsten aan te tonen. Ze zijn vaak nog volop bezig met het ontwikkelen van verbetertrajecten om efficiëntiewinsten te realiseren en instrumenten om deze winsten te meten, wat de lagere scores voor efficiëntie kan verklaren.

  Deze cijfers hebben enkel betrekking op de entiteiten van de Vlaamse administratie die onder het toepassingsgebied Audit Vlaanderen vallen, en dus niet op de lokale besturen.

  Raadpleeg het jaarverslag van IAVA van 2013

  Lees meer over organisatiebeheersing