Niemand buitenspel: breng je bonte bende in beweging!

vrijdag, 10 september 2021

Ieder van ons is uniek. Ook jij. Jij en je collega’s binnen de diensten van de Vlaamse overheid verschillen op allerlei vlakken, en dat is maar goed ook. We laten niemand buitenspel staan, want met een Bonte Bende kun je scoren! De Sport- en Beleefmaand is het uitgelezen moment: Trommel je team op, ontdek de rijkdom aan verschillen die jullie verbindt, en breng je Bonte Bende in beweging. 

Wat is een Bonte Bende?

Elk team is per definitie divers. Je kunt verschillen van je collega’s op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, herkomst, gender of lichaam, maar ook aan individuele interesses, talenten of passies.

De ene collega is een uitblinker in het verdedigingsspel, terwijl de andere de beste assists geeft en een derde de flanken bewaakt als geen ander. En niet te vergeten: die kanjer van een collega met een neus voor dynamiek en de kapitein die alles in goede banen leidt. Iedereen speelt zijn rol, ook een spits werkt nooit alleen. Niemand buitenspel dus, want met een Bonte Bende kun je scoren!

De collega’s van het team Kennisontwikkeling van het Departement Cultuur, Jeugd en Media namen de proef op de som en zorgden voor de aftrap van dit initiatief! In bovenstaand filmpje zie je hoe hun 'Bonte Bende' een sterk staaltje spelerskunst demonstreert. Samen vormen ze een divers team waarin zowel samenwerken als het individu centraal staan.

Volgens teamleider Maarten Vandekerckhove maakt net dit zijn team zo sterk: ‘Iedereen houdt rekening met naaste collega’s, maar ook zoveel mogelijk met de individuele mogelijkheden van elke persoon. Respect voor elkaar is heel belangrijk.’

Doe mee en toon jouw Bonte Bende!

Kijken jij en je collega's ernaar uit om elkaar nog eens in levenden lijve terug te zien? Misschien nemen jullie wel samen deel aan 1 van de activiteiten in het kader van de Sport- en beweegdagen die Sport Vlaanderen organiseert

Vind jij dat je team wel eens een verwenning verdient voor jullie succesvolle samenwerking als Bonte Bende? Neem dan deel aan de wedstrijd! Stuur een foto van jullie Bonte Bende en maak kans op één van deze prijzen:

  • 2 keer een waardebon van 100 euro
  • 1 keer een waardebon van 25 euro

Spelregels

  • Maak een creatieve foto, maar houd rekening met de geldende coronamaatregelen. Een foto in levenden lijve kan, maar houd afstand. 
  • Sta stil bij de diverse samenstelling van je team. Op welk vlak verschillen jullie van elkaar? Wat verbindt jullie? Waarin blinken jullie als Bonde Bende uit? 
  • Stuur de foto voor 5 oktober naar diversiteitsbeleid@vlaanderen.be met als titel 'Bonte Bende'.

Campagnemateriaal

Gebruik deze banner in je e-mailhandtekening. Lees meer over hoe je je e-mailhandtekening kunt aanpassen.

e-mailfooter Bonte Bende

Meer informatie

Contact

Meer informatie of een vraag?

Dienst Diversiteitsbeleid
Havenlaan 88, bus 33
1000 Brussel
diversiteitsbeleid@vlaanderen.be