chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Niemand buitenspel: neem deel aan het kampioenschap!

  donderdag, 1 juli 2021

  Ieder van ons is uniek. Ook jij. Jij en je collega’s binnen de diensten van de Vlaamse overheid verschillen op allerlei vlakken, en dat is maar goed ook. We laten niemand buitenspel staan, want met een Bonte Bende kun je scoren! Trommel je team op, ontdek de rijkdom aan verschillen die jullie verbindt, en neem deel aan het kampioenschap. Wie wint de beker van de Bonte Bende?

  Wat is een Bonte Bende?

  Elk team is per definitie divers. Je kunt verschillen van je collega’s op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, herkomst, gender of lichaam, maar ook aan individuele interesses, talenten of passies.

  De ene collega is een uitblinker in het verdedigingsspel, terwijl de andere de beste assists geeft en een derde de flanken bewaakt als geen ander. En niet te vergeten: die kanjer van een collega met een neus voor dynamiek en de kapitein die alles in goede banen leidt. Iedereen speelt zijn rol, ook een spits werkt nooit alleen. Niemand buitenspel dus, want met een Bonte Bende kun je scoren!

  De collega’s van het team Kennisontwikkeling van het Departement Cultuur, Jeugd en Media namen de proef op de som en zorgden voor de aftrap van de race naar het kampioenschap! In bovenstaand filmpje zie je hoe hun 'Bonte Bende' een sterk staaltje spelerskunst demonstreert. Samen vormen ze een divers team waarin zowel samenwerken als het individu centraal staan.

  Volgens teamleider Maarten Vandekerckhove maakt net dit zijn team zo sterk: ‘Iedereen houdt rekening met naaste collega’s, maar ook zoveel mogelijk met de individuele mogelijkheden van elke persoon. Respect voor elkaar is heel belangrijk.’

  Neem deel aan het kampioenschap

  Kijken jij en je collega's ernaar uit om elkaar binnenkort nog eens in levenden lijve terug te zien? En vind jij dat je team wel eens een verwenning verdient voor jullie succesvolle samenwerking als Bonte Bende? Neem dan deel aan het kampioenschap! Stuur een foto van jullie Bonte Bende en maak kans op één van deze prijzen:

  • 2 keer een waardebon van 100 euro
  • 1 keer een waardebon van 25 euro

  Spelregels

  • Maak een creatieve foto, maar houd rekening met de geldende coronamaatregelen. Een foto in levenden lijve kan, maar houd afstand. 
  • Sta stil bij de diverse samenstelling van je team. Op welk vlak verschillen jullie van elkaar? Wat verbindt jullie? Waarin blinken jullie als Bonde Bende uit? 
  • Stuur de foto voor 30 september naar diversiteitsbeleid@vlaanderen.be met als titel 'Bonte Bende'.

  Campagnemateriaal

  Gebruik deze banner in je e-mailhandtekening. Lees meer over hoe je je e-mailhandtekening kunt aanpassen.

  e-mailfooter Bonte Bende

  Meer informatie

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88, bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be